Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Süzer: "Basının, Doğru Bilgiyi Kamuoyuna İletilmesini Önemsiyoruz" - Son Dakika
Yerel

Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Süzer: "Basının, Doğru Bilgiyi Kamuoyuna İletilmesini Önemsiyoruz"

"Basının, doğru bilgiyi kamuoyuna iletmesini önemsiyoruz"dedi.

03.01.2012 16:00

Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Ferudun Süzer,

"Basının, doğru bilgiyi kamuoyuna iletmesini önemsiyoruz"dedi.

Süzer, Amasya Basından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hakan Güneş ile birlikte düzenlediği toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Süzer ve Güneş, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi kapsamında gazetecilere adli kaynaklardan bilgi verilmesine yönelik değişiklikleri değerlendirdi.

Bu güne kadar basın mensuplarının valiliklerde bulunan basın ve halkla ilişkiler biriminden suç bültenlerini aldığını anımsatan Süzer, bundan sonra suç bültenleriyle ilgili Adliye Sarayı'nda oluşturulacak bir birim aracılığı ile basına bilgi verileceğini kaydetti.

Basının doğru bilgiyi kamuoyuna iletilmesini önemsediklerini vurgulayan Süzer, "Yeni dönemde adliyemizde basın ile ilgili yeni bir birim oluşturuyoruz. Artık burada bilgisayarı, interneti ve telefon olan bir odanız olacak. Bu birim aracılığı ile basına ve kamuoyuna kanunlar çerçevesinde bilgi vereceğiz. Basının, doğru bilgiyi kamuoyuna iletmesini önemsiyoruz. 'Mahkeme Yönetimi Sisteminin Güçlendirilmesi Ortak Projesi' kapsamındaki çalışmalarımız da sürmekte. Bu iki çalışma ile Türkiye genelindeki adliyelere örnek olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Güneş ise, basının çalışmalarını önemsediklerine dikkat çekerek yasalar çerçevesinde basın mensupları ile birlikte çalışacaklarını ifade etti.

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Süzer: 'Basının, Doğru Bilgiyi Kamuoyuna İletilmesini Önemsiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement