Anadolu Üniversitesi ve Erzincan Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Anadolu Üniversitesi ve Erzincan Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Anadolu Üniversitesi ve Erzincan Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Erzincan Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu ile Anadolu Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma alanlarında ortak çalışma yapılması, personel ve öğrencilerine eğitim imkanı sağlanması konusunda işbirliği protokolü...

14.09.2012 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu ile Anadolu Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma alanlarında ortak çalışma yapılması, personel ve öğrencilerine eğitim imkanı sağlanması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

işbirliği protokolü için Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kartal, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Yüceli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Gökhan Turhan, TRT Okul Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ufuk Küçükcan ve Eskişehir Eski Valisi Ali Fuat Güven Erzincan'ın Kemaliye ilçesine geldi.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Üniversite yönetimi ile birlikte protokol öncesi Kemaliye Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ziyaret edilerek Kemaliye ilçesi gezildi.

Kemaliye Hacı Ali Akın Turizm Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen protokol programında Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cihat Özgenel' in Erzincan Üniversitesi'ni tanıtıcı slayt sunumu ve konuşması ardından Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Akın Turizm Meslek Yüksekokulu'na destek veren Anadolu Üniversitesi'ne üniversite adına teşekkürlerini sundu.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu; "Eminin ki bu anlaşmanın bir imza töreni şeklinde kalmayıp daha sonraki yıllar içerisinde daha büyük işbirliklerine dönüşmesi ve daha verimli çalışmalar yapılmasında bir başlangıç olacaktır" dedi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın; "Anadolu Üniversitesi bir kültür, bir bilim kuruluşu olarak ışığını dünyanın her yerine götürebilme, yaşam boyu eğitim ve dünya üniversitesi olma vizyonuna sahip öğrenme merkezli bir anlayışa sahip bir üniversite. Bu bağlamada neden Kemaliye olmasın dedik ve okul müdürü Cihat Özgenel' i davet ettik ve çalışmalara başladık ve protokol ortaya çıktı. Bu protokol ile ilk defa Anadolu Üniversitesi olarak

bu meslek yüksekokulunda çok kapsamlı bir işbirliğine girdik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksekokulları ve Erzincan Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu arasında eğitim ve araştırma alanlarında ortak çalışma yapılması, personel ve öğrencilerine eğitim imkanı sağlanması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Bu protokol ile taraflar arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, ortak araştırmalara yapılması ve derslerin yürütülmesi, seminer ve akademik toplantılara katılımın sağlanması, yayınlanmış akademik materyallerin ve diğer bilgilerin değişimi, öğrenci kulüpleri kapsamında ortak etkinlikler düzenlenmesi, Anadolu Üniversitesi bünyesindeki BİBAM Merkezi kapsamında ortak bitki araştırmaları yapılması, TRT Okul kapsamında işbirliği konularına ilişkin programlar hazırlanması, Anadolu Üniversitesi

bünyesindeki

fazla demirbaş ve teçhizatın ihtiyaç duyulan alanlara hibe edilmesi amaçlanıyor.

Protokolün ardından Kemaliye Hacı Alin Akın Meslek Yüksekokulunun sınıf ve atölyeleri

gezilerek

Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesinin açılışı yapıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Üniversitesi ve Erzincan Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement