Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’daki Suriyeli ve Iraklı mültecilere barınma ve beslenme konularında yardım yapacak.

09.10.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'daki Suriyeli ve Iraklı mültecilere barınma ve beslenme konularında yardım yapacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verildi. Belediye Meclisi'nde ayrıca, Dünya Şampiyonu olan ASKİ Sporlu güreşçi Taha Akgül ile ikinci olan Rıza Kayaalp ve teknik heyetin ödüllendirilmelerine ilişkin önergeler de oybirliği ile kabul edildi.

Nail Çimen Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, gündemle ilgili maddelerle önergeler görüşülerek karara bağlandı. Meclis'te ilk olarak ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve bir bölümü Ankara'da yaşayan mültecilere yardım edilmesi görüşüldü.

Meclis üyeleri tarafından verilen önergede Irak ve Suriye'den yüz binlerce mültecinin Türkiye'ye sığındığı belirtilerek, "Türkiye'nin çeşitli illerinde olduğu gibi Ankara'mızda da son derece güç şartlarda yaşamaya çalışan bu mültecilere barınma, yiyecek, içecek ve çocuklara oyuncak gibi ihtiyaç duyulan yardımın, belediyenin imkanları doğrultusunda gerçekleştirilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekterliği'nin görevlendirilmesi" talep edildi. Önerge Meclis üyelerinin tamamının 'Evet' oyu ile kabul edildi.

DÜNYA ŞAMPİYONLARINA ÖDÜL

Belediye Meclisi'nde verilen bir diğer önerge ile Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 'Serbest Stil'de mücadele eden ve Dünya Şampiyonu olan ASKİ Spor Kulübü güreşçileri Taha Akgül'e ev, aynı şampiyonada Dünya ikincisi olan Rıza Kayaalp'e de 200 cumhuriyet altını verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca Milli takımda görev yapan antrenör ( Abdullah Çakmak) ile ASKİ Spor'da görev yapan antrenör ve diğer teknik ekibin de 'Ödül Yönetmeliği'ne göre ödüllendirilmesine ilişkin önergede kabul edilerek karara bağlandı.

DÜNYA ŞAMPİYONU MECLİS'TE

Önergenin kabulünün ardından Meclis'te bulunan Dünya Şampiyonu Akgül'ü Başkan Vekili Çimen kürsüye çağırdı. Alkışlarla kürsüye gelen Akgül, Meclis üyelerini selamlayarak, tebrikleri kabul etti ve teşekkürlerini sundu.

Kent gündemine ilişkin de önemli kararların görüşüldüğü toplantıda,"Büyükşehir Belediyesine yeni katılan ilçeler ve ilçelere katılarak mahalle olan eski beldelerdeki kanal katılım bedelleri ile içme suyu katılım bedelleri, o belediyelerin Büyükşehir Belediyesi'ne katılmadan önceki bedel üzerinden hesaplanması" yönündeki önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Bir diğer önergede ise yine Büyükşehir Belediyesi'ne yeni katılan Şereflikoçhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nin Peçenek Barajı sınırları içinde bulunduğu ifade edilerek, "Baraj seviyesinin yükselmesi halinde Yeşilyurt Mahallesi'nin kanalizasyon toplama foseptik çukurunun içme suyu barajı olan Peçenek Barajı'na karışma tehlikesine karşılık foseptik çukurunun kıyı şeridinin dışına çıkarılması" şeklindeki önerge de oy birliğiyle karara bağlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement