Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Çankaya Belediyesinin Akpınar Mahallesi ile ilgili imar plan değişikliği teklifi, komisyonun değiştirdiği şekliyle kabul edildi.

12.03.2012 23:08

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Çankaya Belediyesinin Akpınar Mahallesi ile ilgili imar plan değişikliği teklifi, komisyonun değiştirdiği şekliyle kabul edildi. Oy çokluğuyla kabul edilen karar, heyelandan zarar görenlere ücretsiz konut yapımı için Akpınar yerine, Büyükesat'ta Çankaya Belediyesine ait bir alanın kullanımını öngörüyor.

Belediye Meclisi toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlık etti.

Toplantıda, Akpınar Mahallesi Heyelan Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu ele alındı.

Gökçek, Çankaya Belediyesinin teklifinin, Akpınar'da, Hazine, Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesine ait bir bölgenin konut alanına çevrilmesini içerdiğini belirterek, "Fakat mevcut alan da vatandaş itirazıyla karşılandı, aynı sıkıntıyı burada da yaşayacaklarını söylediler. Çankaya Belediyesinin mülklerini inceledik. Bir başka yer bulduk. Bir kısmı işyeri, bir kısmı konut, Çankaya Belediyesinin pek bakmadığı bir alandı. Burayı aktarma alanı olarak seçtik. Bu suretle sorunu çözmüş olduk" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, komisyonun yaptığı tadilin, sınırı aşan bir düzenleme olduğunu ve ilgili mevzuata aykırılık oluşturduğunu söyledi. Tanık, Büyükesat'ta belirtilen arazinin metrekare değerinin, Akpınar'daki değerden yaklaşık 3 kat fazla olduğunu kaydetti, vatandaşların nakil nedeniyle de mali külfete maruz kalacağını ifade etti.

Karar, oy çokluğuyla kabul edildi.

Çankaya Belediyesi yetkilileri, kararın, hukuki yönü ve uygulanabilirliğiyle ilgili değerleme yapılacağını bildirdi.

- Mamak'ta bir caddeye Hocalı ismi veriliyor-

Belediye Meclisi toplantısında önergeler de değerlendirildi.

Buna göre, Mamak'ta bir caddeye "Hocalı" isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Kentteki turizm potansiyelini artırmak amacıyla 20 adet EGO otobüsünün üstü açılarak, gezi otobüsü haline getirilmesi de karara bağlandı.

Toplantıda, Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 120 kilogramda ASKİ Spor güreşçilerinden Taha Akgül ile grekoromen stil 120 kilogramda Rıza Kayaalp'in Avrupa Şampiyonu, 55 kilogramda Fatih Üçüncü'nün de Avrupa üçüncüsü olduğu anımsatılarak, Akgül ve Kayaalp'e belediye konutlarından bir daire, Üçüncü'ye de para ödülü verileceği bildirildi. Süreyya Ayhan'a da daha önce söz verildiği için Metropol AŞ'nin konutlarından bir daire tahsis edileceği belirtildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement