Anlı ve Baydemir Dr. İlhan Diken'i Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Anlı ve Baydemir Dr. İlhan Diken'i Uğurladı

Anlı ve Baydemir Dr. İlhan Diken\'i Uğurladı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önceki dönem meclis üyesi Dr. İlhan Diken son yolculuğuna uğurlandı.

20.06.2014 17:18

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önceki dönem meclis üyesi Dr. İlhan Diken son yolculuğuna uğurlandı.

Yeniköy Asri Mezarlığı'ndaki cenazeye aralarında Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, önceki dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, meclis üyeleri, belediye çalışanları, akademisyenler ve edebiyatçıların bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Cenazenin defin işleminin ardından konuşan Diken'in ağabeyi Şeyhmus Diken, İlhan'ın sadece Kürt halkının değil Kürdistan'daki bütün halkların bir neferi olduğunu söyledi. Diken, "Kardeşinin lise yıllarından beri örgütlü mücadeleye inandığını ve Mahir Çayanı'ın yoldaşı olan İlhan 80'li yıllardan bu yana Kürt özgürlük hareketinin bir neferiydi. Ölünceye kadar da bu örgütlü sıra neferliğini ihmal etmedi. Mütevazılıkla kararlılıkla, içtenlikle dile getirdi. İyi ki benim böyle bir kardeşim var. İyi ki Kürt halkının böyle onurlu neferleri var" dedi.

Cenazeye katılanlara Diken ailesi adına bu acılı günde kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür eden Diken, "Bu mücadele er ya da geç barışla Kürdistan halkının gönlüne yazılacaktır. İlhan toprağında rahat olsun" diye konuştu.

"HEM DOKTORUMUZ HEM BİLGEMİZDİ"

Diken'in eski çalışma arkadaşı Osman Baydemir ise, diken'in halkının bir fedaisi ve dostu olduğunu söyledi. 10 yıl birlikte yoldaşlık ve dostlukla çalıştıklarını anlatan Baydemir, şunları söyledi:

"Biz dünya ve ahiret kardeşiydik. Nasıl ki her çiçek kendi köklerinde yeşerir, o da kendi köklerinde var olmuştu. Canımız sıkıldığında bir derdimiz hep ona anlatırdık, hem doktorumuz hem de bilgemizdi. 2013'te ben annemi, ağabeyimi ve dayımı sonsuzluğa uğurladım, şimdi de biz bir dostumuzu sonsuzluğa uğurluyoruz. Hayat, Kürt ve Kürdistan için kahır ve acıdır. Ne yazık ki bu dünyayı kirletmişler. Bu kirli dünya dostum İlhan'a göre değildi. Çünkü o çok temiz bir insandı."

"KÜRT HALKI DEĞERLİ BİR ŞAHSİYETİNİ KAYBETTİ"

Ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, Kürt halkı değerli bir şahsiyetini kaybettiğini dile getirerek, "O hayatının imtihanını verdi, cezaevi imtihanından da geçti. Eğer Kürt halkını anlamak istiyorsanız, Kürtlerin mücadelesini anlamak istiyorsanız, İlhan Diken'in hayatını araştırın halkı için 24 saat düşündüğünü ve çalıştığını ve Onun yaşamı ve mücadelesi bizim için örnektir. Kürt ve Kürdistan halkının başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Diken, konuşmaların ardından son yolculuğuna uğurlandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anlı ve Baydemir Dr. İlhan Diken'i Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement