Anlı: Yarabbim Halka Barış Kardeşlik Ve Özgürlük Ver - Son Dakika
Yerel

Anlı: Yarabbim Halka Barış Kardeşlik Ve Özgürlük Ver

Anlı: Yarabbim Halka Barış Kardeşlik Ve Özgürlük Ver

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, "Yarabbim sen her türlü acıya tanıklık etmiş halka huzur ver. Barış, kardeşlik ve özgürlük ver" dedi.

25.07.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Meclis Üyeleri, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya, Meclis Üyeleri, Dicle Belediyesi Eş Başkanı Samet Bilgin ve Fezya Arıkan, Bukardi (Berik) Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz, Üçocak (Tığmal) Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, DBP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik, DBP Tekmen Belediye Eş Başkanı Ali Sait Fırat, DTK Halklar ve İnançlar Komisyonu Başkanı Fevzi Köz, komisyon üyeleri, Daimi Meclis Üyesi Bedri Fırat, DİAYDER başkan ve üyelerinden oluşan 15 kişilik din alimi Elazığ'ın Arıcak (Karabegan) Beldesine gitti.

Anlı ve beraberindekiler önce Dicle'nin Brejman (Kurşun) köyündeki barış çadırını ziyaret etti ve Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden inşa çalışmaları kapsamında yapılan mezarlık, cami ve su sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Daha sonra Arıcak'a geçen Anlı ve beraberindekiler Bağlar Belediyesi'nin desteğiyle verilen iftar yemeğine katıldı. DİAYDER din alimlerinin duaları eşliğinde verilen iftar yemeğinde bir konuşma yapan DBP Elazığ İl Eş Başkanı Turan Çelik, Kadir gecesinin manevi ruhu ile tüm yurttaşların Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'a ve Rojava halkına sahip çıkmasını, destek olmasını istedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Elazığ ve bölgesinin ihmal edildiğini, Diyarbakır'a olan komşuluğu nedeniyle bundan sonra gidip gelmeye devam edeceklerini ve desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Bu bölgenin 1925'ten bu yana büyük bedel ödediğine işaret eden Anlı, bugün özgürlük adına bir nefes alınıyorsa bu bedeller sayesinde olduğuna dikkat çekti. Anlı, "Şimdi bu gece herkes elini avucunu Allah'a açıp dua ediyor. 1 milyon Diyarbakırlı milyarlarca Müslüman insan ister burada, ister Rojava'da, ister Başur'da ister, Rojhilat'ta isterse dünyanın neresinde olursa olsun biz de bu gece elimizi Sema'ya açıyoruz. Ve diyoruz ki: Yarabbim sen bu mazlum, bu mağdur, çile çekmiş ve her türlü acıya tanıklık etmiş halka huzur ver. Barış ver, kardeşlik ver, özgürlük ver" diye konuştu.

Okunan Kur'an'dan sonra Anlı ve beraberindekiler Bukardi (Berik) Belediyesi'ni ziyaret etti. Anlı buradaki belediyelerle dayanışma içinde olacaklarını ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği'ne (GABB) üye olmasını önerdi. Ardından Dicle ilçesine geçen Anlı ve beraberindekiler esnafla bir araya geldi. Yeniden Brejman Köyü yakınlarındaki barış çadırını ziyaret ederek burada bir konuşma yaptı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Anlı: Yarabbim Halka Barış Kardeşlik Ve Özgürlük Ver - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement