Annesinin İzinden Gitti, Hayallerini Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Annesinin İzinden Gitti, Hayallerini Gerçekleştirdi

Mersinli sporcu Huri Korkut, imkansızlıklarla boğuşan, duvarlarındaki boyaları dökülen halk eğitim merkezinde aldığı eğitimlerle katıldığı Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya alarak hem kendisinin hem de eskiden tekvandocu olan annesinin hayalini gerçekleştirdi.

24.07.2015 11:44

SEZGİN PANCAR - Mersinli sporcu Huri Korkut, imkansızlıklarla boğuşan, duvarlarındaki boyaları dökülen halk eğitim merkezinde aldığı eğitimlerle katıldığı Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya alarak hem kendisinin hem de eskiden tekvandocu olan annesinin hayalini gerçekleştirdi.

Mersin Halk Eğitim Merkezi ve ASO Spor Kulübü sporcusu 14 yaşındaki Huri Korkut, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen şampiyonada, kızlar 59 kiloda tatemiye çıktı. Turnuvada, çeyrek finalde Polonyalı Anastazja Kloczynska'yı, yarı finalde ise Finlandiyalı Noora Rannikko'yu yenen milli sporcu, finalde karşılaştığı Çek rakibi Drobna Kristyna'yı da mağlup ederek, altın madalya kazandı.

Birçok ekipmandan yoksun olan ve diğer spor salonlarına göre imkansızlıklarla boğuşan halk eğitim merkezinde, gece gündüz demeden antrenörü Ahmet Gündüz ile çalışan Huri Korkut'un şampiyonadan altın madalyayla dönmesi, hem kulübü hem de ailesi tarafından sevinçle karşılandı.

Annesinin yolundan gitti

Huri Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden sporcu olan annesine özenerek tekvandoya başladığını belirterek, annesinin birlikte çalıştığı antrenörden eğitim aldığını anlattı.

Altın madalya için çok fazla çalıştığını ifade eden Korkut, "Şampiyona için sabah akşam demeden hocamla birlikte çalıştık, çift idman yaptık. Halk eğitim merkezi ve kulübümüz bize çok yardımcı oldu. Şampiyonada çok heyecanlandım. Türk bayrağını dalgalandıramayacağım diye korktum. Ama kendime inandım, güvendim. Yapabileceğimi biliyordum" dedi.

Şimdiki hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Huri Korkut, şöyle devam etti:

" Dünya Şampiyonası'nda da şampiyon olmak istiyorum.  Bunun için sabah akşam demeden çalışıyorum. Sabah koşu, akşam idman yapıyoruz. Durmadan çalışıyorum. Hocam da elinden geldiği kadar idman yaptırıyor."

Zor şartlarda spora devam ettiğini ifade eden Korkut, "İmkansızlıklar bazen moralimi bozuyor, ama imkansızlıkları da geçeceğim Allah kısmet ederse. Onun için de çalışıyoruz. Allah'ın emeklerimizi boşa çıkartmayacağına inanıyorum" diye görüşlerini aktardı.

Hedef dünya şampiyonluğu

Antrenör Ahmet Gündüz ise halk eğitim kurslarının, genç sporcuların bu tür başarıları elde etmesinde önemli bir aracı olduğunu söyledi.

Oyuncusunun başarısıyla gurur duyduğunu belirten Gündüz, "Hakikaten ekonomik olarak zor şartlar altında maçlara gidip geliyoruz. Halk eğitimin verdiği desteklerle öğrencimizi destekliyoruz" dedi.

Gündüz, sporcusunun elde ettiği başarıyla Dünya Şampiyonası'na direkt gitmeye hak kazandığını ifade ederek, "İnşallah ağustos ayında Güney Kore'deki Dünya Şampiyonası'ndan da alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Annesinin İzinden Gitti, Hayallerini Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement