Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR'da basın mensupları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüteceği 'Okulum Gözbebeğim' adlı projeye ortak oldu.

22.02.2013 09:51

Foto: Yumurta tesislerinden fotoğraflar

===

'Okulum Gözbebeğim'

AFYONKARAHİSAR'da basın mensupları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüteceği 'Okulum Gözbebeğim' adlı projeye ortak oldu. Proje, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki eğitim yuvalarında eğitim-öğretim kalitesinin artması, başarı oranının yükselmesini hedefliyor. Basın mensupları, gönüllü olarak seçtikleri okullarda, öğrencilerin gerçekleştirdiği her türlü faaliyeti gazete sayfaları ve televizyon ekranlarına taşıyacak.

BİLGİ VE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, projenin olumlu sonuçlara vesile olacağını kaydetti. Yalçın, "Basın kuruluşlarının 4'üncü kuvvet yerine 1'inci kuvvet olduğu söylenir. Bu doğrultuda gazetecilerin yaptığı görev çok önemli" dedi. Yalçın, "Biz bu projeyle okullara gitmek, eğitimin bir unsuru olan veliler ve mahallelilerle görüşmek istiyoruz. Bize gelen talepleri tek tek not alacağız. Bu toplantıların basın yoluyla duyurulmasını da sağlayacağız" diye konuştu.

PROJENİN ARKASINDA DURACAĞIZ

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ise "Biz bu projenin arkasında duracağımızı ifade etmek istiyoruz. Yapılan işleri kamuoyuna duyurmak, gazetecilerin görevleri arasında. Öğrencilerin toplantı ve etkinliklerle gazete sayfalarında yer almaya başlaması, tüm öğrencileri teşvik edecektir" dedi.

HABERLER YAYINLANACAK

Okulum Gözbebeğim projesi çerçevesinde 10'u aşkın basın mensubu, kendi belirlediği okullardaki faaliyetleri, başarıları, toplantıları, gönüllülük kaydıyla haberleştirecek. Bu haberler, Afyonkarahisar'daki basın-yayın kuruluşlarında da yer bulacak.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Milli Eğitim Müdürü ve gazeteciler

===

SGK'da tadilat

SOSYAL Güvenlik Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, bina içindeki onarım ve güçlendirme nedeniyle eski SSK Hastanesi'nin ek poliklinik binasına taşındı. SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, 3 bin 900 metrekarelik binanın mülkiyetinin kendilerine ait olduğunu, ancak tadilata ihtiyacı olduğunu söyledi. Tadilat süresince eski SSK hastanesinin ek binasında hizmet vereceklerini kaydeden Kaya, vatandaşların en iyi şekilde hizmet alması için çalıştıklarını belirtti.

SGK binasındaki çalışmaların 8 ay süreciğini kaydeden Kaya, "Binamızda güçlendirme ve tadilat yapılıyor. Yine bu binaya bağlantılı olarak 2611 metrekarelik ek hizmet binası yapılıyor. Her iki bina tamamlandığında oraya taşınacağız. Tadilat sonunda 6511 metrekarelik bir hizmet alanına sahip olacağız. Bazı servislerimiz eski Bağkur İl Müdürlüğü Binası'nda hizmet veriyor. Çalışmaların ardından tüm servislerimiz tek çatı altında olacak" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Uğur Kaya ve bina

===

Belediye başkanları buluştu

SANDIKLI Belediye Başkanı İsmail Elibol, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette belediye başkanları karşılıklı görüş alışverişinde bulundu, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dinar Belediye Başkanı Acar, kendi dönemindeki çalışmalar hakkında Elibol'a kısa bilgi verdi.

3 yılda 22 araç ve iş makinesi aldıklarını anlatan Başkan Acar, cadde ve sokakların sıcak asfaltla kaplandığını, kaldırımların yapıldığını söyledi. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ise Dinar'da yapılan faaliyetleri basından takip ettiğini ve son yıllarda gözle görülür büyük ölçüde yatırım ve değişimlerin olduğunu kaydetti.

Ahmet DAĞLI/DİNAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Vakıf, yardıma koştu

SANDILI Kaymakamı Başkanı Ali Candan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) 2012 yılında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Candan, vakıf olarak 2012 yılında 1000 aileye kömür yardımı yapıldığını söyledi. Bunun parasal değerinin 341 bin 130 TL olduğunu kaydeden Kaymakam Candan, 783 aileye 50 bin TL'lik gıda yardımı, 24 aileye ise 104 bin 273 TL barınma yardımı yapıldığını söyledi.

Öğrencilere 84 bin lira eğitim yardımı yapıldığını açıklayan Kaymakam Candan, 78 engelliye sağlık yardımı yapıldığını vurguladı. Sandıklı'da geçen yıl toplamda 24 bin 987 kişiye toplam 1 milyon 762 bin 537 TL yardım yapıldığını anlatan Kaymakam Candan, "Vakıf olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştık. 2013 yılında yine gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyerek onların yanında olacağız" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Sandıklı Kaymakamı Ali Candan ve Yardımlar ile ilgili foto

===

HEM'de meslek öğreniyorlar

DEMRE Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından elektrik tesisatçılığı kursu açıldı. 20 kursiyerin katıldığı kursta, geçici elektrik yetki belgeli elektrik tesisat ve pano montörlüğü eğitimi veriliyor. Toplam 40 saat sürecek kurs, 2 haftada tamamlanacak. Usta eğitmen Serkan Cengiz tarafından verilen kursta, 2 etaptan oluşuyor.

Kursun birinci etabında ağırlık olarak iş güvenliği eğitimi veriliyor. Elektrik tesisat işleri yaparken çalışma koşulları, alınması gereken önlemler öğretiliyor. İkinci aşamada ise uygulamaya yer veriliyor. Elektrik tesisatı döşeme, montaj yapma uygulamalı olarak öğretiliyor. HEM Müdürü Haydar Yalçın, kursa katılanların tamamına yakınının elektrikçide çalışan yardımcı elemanlar olduğunu söyledi.

Kursiyerlerin bilgi ve deneyimlerini arttırmayı amaçladığını anlatan Yalçın, "Bu kursu bitirenlere geçici elektrikçi belgesi vereceğiz. Bu belge ile yardımcı eleman olarak çeşitli iş yerlerinde çalışabilecekler. Kısacası yardımcı elemen da olsalar iş sahibi olacaklar" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Öğrencilere mont ve bot yardımı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 151 öğrenciye kışlık bot ve mont hediye edildi. Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen bot ve montların dağıtımına Burhan İlköğretim Okulu'ndan başlandı. İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinin katıldığı törende, Burhan İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 43 öğrenciye bot ve mont hediye edildi.

Kaymakam Muhittin Pamuk, ilçe genelinde toplam 151 öğrenciye mont ve ayakkabı dağıtımının yapılacağını bildirdi. Eğitim yardımlarının önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğini belirten Pamuk, eğitim-öğretimle ilgili taleplerin mümkün olduğunca karşılandığını ifade etti. Pamuk, bot ve mont dağıtımın ardından öğrencilerle yaptığı kısa sohbette öğrencilerden bol bol kitap okumalarını istedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Öğrencilere bot ve mont dağıtımı

===

Yaralı şahin jandarma sahip çıktı

SERİK'in Belkıs Beldesi'nde yaralı halde bulunan kızıl şahine jandarma sahip çıktı. Belkıs Beldesi'ndeki tarihi köprünün yanında yaralı haldeki şahini bulunan Hasan Demirci, jandarmaya teslim etti. Veteriner hekime götürülen şahinin sol kanadının kırık olduğu belirlendi. Tedavisi yapılan şahin, daha sonra Antalya Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi. Burada tedavisi devam edecek olan şahin, tamamen iyileştikten sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Yaralı şahinden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement