Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.FETHİYE Belediyesi tarafından kullanılmış kitapları köy okullarına ulaştırmak için oluşturulan kitap kumbarasını geri dönüşüm kutusu sanan vatandaşlar, kumbaraya kitap yerine gazete kağıtları attı.

23.02.2013 10:09

Foto: Psikolog Emine Anadol ve katılımcıların fotosu

===

Kitap kumbarasını geri dönüşüm kutusu sandılar

FETHİYE Belediyesi tarafından kullanılmış kitapları köy okullarına ulaştırmak için oluşturulan kitap kumbarasını geri dönüşüm kutusu sanan vatandaşlar, kumbaraya kitap yerine gazete kağıtları attı.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü vatandaşların eski kitap ve oyuncaklarını paylaşması için 'Senin olsun diye paylaşıyorum' projesini hayata geçirdi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önüne yerleştirilen kumbarada toplanan kitap ve oyuncakların, köy okulları ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedeflendi.

Ancak kumbarayı geri dönüşüm kutusu sanan bazı vatandaşların kitap yerine gazete kağıtları atması şaşkınlık yarattı. Kapağın altında 'kitap' yazmasına rağmen vatandaşların gün boyu okudukları gazeteleri kumbaraya atmaya devam ettikleri görüldü.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hatice Selver Kabak, proje sayesinde kitap ve oyuncakların çöpe atılmasının önüne geçilmesi amaçladıklarını söyledi. Kabak, ikinci el kitap ve oyuncakların kumbaralara atılarak değerlendirilmesi neticesinde köy okullarındaki çocuklara ulaşılacağını açıkladı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Kitap kumbarası, Kumbaraya atılan gazete kağıtlarının fotoğrafı

===

Göynük'te trafik güvenliğine destek

KEMER'de Göynük Belediyesi ve Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Birimi işbirliğiyle daha güvenli bir trafik düzeni sağlanması amacıyla beldedeki traktörlere reflektör takıldı. Jandarma ekipleri tarafından traktörlere reflektörler takılırken, araç sahiplerine de trafik kuralları anlatıldı. Trafik Kanunu'na göre, reflektör gibi araç ve gereçleri bulundurmamanın cezası 77 TL ve 10 ceza puanı olduğu hatırlatıldı.

Reflektör kullanımının kazaların önlenmesinde çok önemli olduğunu vurgulayan Göynük Belediye Başkan Vekili Cumali Akdağ, "Trafik güvenliğini arttırmak ve traktörlerin trafik için oluşturduğu riski azaltmak amacıyla beldemizdeki traktörlere reflektör takmaya başladık. Jandarma trafik biriminin yönlendirmesi ve desteği ile trafik güvenliğini arttıracak bu tarz önlemleri desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Jandarmanın reflektör takarken fotosu

===

Sınav sonuçları masaya yatırıldı

DEMRE Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 Ocak'ta yapılan 'Performans Takip Sınavı'nın sonuçları değerlendirdi. Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıda, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Coşkun, ortaokullarda derse giren Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler ve İngilizce öğretmenleriyle bir araya geldi.

Toplantıda İLBAP Projesi (İlkokul, Lise Başarısını Artırma Projesi) kapsamında 3 Ocak günü yapılan sınavın sonuçları masaya yatırıldı. 8'inci sınıf öğrencilerinin sınavda aldığı sonuçlar, derse ders ele alındı. Her derste alınan sonuçlar, çizelgeler eşliğinde geçen yıl yapılan sınavın sonuçlarıyla karşılaştırıldı. Branş öğretmenlerinin sonuçlar hakkındaki görüşleri dinlendi.

Toplantıda öğretim yılının ikinci döneminde, başarı çizgisini yukarı çekmek için neler yapılması gerektiği tartışıldı. Toplantı sonunda değerlendirme yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Coşkun, "Geçen yıl yapılan sınavda Demre 3'üncü oldu. Ancak bu yıl İbradı, Gazipaşa, Kemer ve Muratpaşa ilçelerinin ardından 5'inci olduk. Demre'nin sınav başarısında geçen yıla oranla az da olsa bir düşüş var. Başarının düşmesinin önlenmesi için çalışma yapmalıyız" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement