Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.1.Antalyaspor Yönetimi, 3'ü Atatürk Havalimanı, 7'si de büyük alışveriş merkezleri olmak üzere 10 Adet Antalyaspor Store açıyor.2.Tesisleşmeyle ilgili çalışma başlatılıyor.

31.12.2012 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Bayılan ve ağlayan çocuklar, Antrenör Semra İşcan ve koşulardan fotolar

===

Antalya spor yönetiminden 2013'te 2 müthiş proje

1: 10 STORE GELİYOR

Antalyaspor Yönetimi, 3'ü Atatürk Havalimanı, 7'si de büyük alışveriş merkezleri olmak üzere 10 Adet Antalyaspor Store açıyor. Amaç yerli ve yabancı turiste Antalyaspor ürünlerini satmak ve Antalyaspor sevgisi aşılamak

2: KEPEZ'DE TESİS

Tesisleşmeyle ilgili çalışma başlatılıyor. Kepez'in en yüksek rakımlı bölgesinde ve orman içinde Antalyaspor'a tahsis edilen arazinin kamusal çalışmaları son aşamada. Bu tesisler bittiğinde Antalyaspor, kamp için serin yerlere gitmek zorunda kalmayacak.

ALTIN DÖNEM

Geçmiş yönetimlerin de uygulanmak istediği, ancak yasal prosedüre takılan 'Her turistten Antalyaspor'a 1 TL destek' projesi, şimdi yerini farklı bir kampanyaya bırakıyor. Asbaşkan Acarlıoğlu, "Turistten para istemiyoruz. Onlara Antalyaspor ürünlerini satacağız. Ayrıca ücretsiz hediyeler vererek Antalyaspor'un ulusal ve uluslararası piyasada tanıtımını sağlayacağız. Hedef Antalyaspor sevgisini daha geniş kitlelere yaymak" dedi.

MEDİCAL Park Antalyaspor Yönetimi, 2013'te 2 yeni projeyi hayata geçiriyor. Yönetim, sportif başarının yakalanmasıyla birlikte dev projeler üretmeye başladı. Antalyaspor'un tanıtımını uluslararası piyasada yapmak, Türkiye'de Antalyaspor sevgisini daha geniş kitlelere yaymak adına başlatılan projelerin en önemlisi, önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlanacak. Asbaşkan Hüseyin Acarlıoğlu, Atatürk Havalimanı başta olmak üzere, büyük alışveriş merkezlerinde toplam 10 adet Antalyaspor Store açacaklarını söyledi.

TURİSTE ÜRÜN SATACAĞIZ

Çok önceleri başlatılan 'Antalya'ya ayak basan her turistten 1 TL Antalyaspor'a destek' kampanyasının, yasal prosedüre takıldığını hatırlatan Acarlıoğlu, yeni projeyi şöyle anlattı: "Turistten para istemiyoruz. Onlara Antalyaspor ürünlerini satacağız. Gerektiğinde çeşitli hediyeler vererek yerli yabancı turistlere Antalyaspor sevgisini aşılayacağız. Antalyaspor Store'lerin 3'ü havalimanına, 7'si de büyük AVM'lere açılacak. Binlerce turiste Antalyaspor'u daha yakından tanıtma imkanı vereceğiz."

PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR

Asbaşkan Acarlıoğlu, 2'nci büyük projenin Kepez'de rakım olarak yüksek seviyede bulunan çam ormanlarının arasına kurulacak tesisler olduğunu söyledi. Acarlıoğlu, 2'nci projeyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Bu tesisler hayata geçtiğinde Antalyaspor kamp ve antrenman için serin yer aramaya mecbur kalmayacak. Altyapı, tesisleşme ve tanıtım için hazırladığımız bu projeleri en kısa sürede hayata geçirerek büyük kulüp olma yolunda ilerleyeceğiz."

Ahmet GEVEN/ANTALYA (DHA)

Foto: Asbaşkan Acarlıoğlu'nun projeler hakkında bilgi verirken fotoları

===

Şimşek testten geçti

İKİNCİ devre hazırlıklarını sürdüren Antalyasporlu futbolcular, laktat testinden geçti. Yardımcı antrenör Şenol Fidan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda bazı oyunculara laktat testi uygulanırken bazıları da düz koşu yaptı. Kaleciler Sammy Ndjock, Polat Keser ve Hakan Arıkan, takımdan ayrı kondisyon ve hava topu çalıştı. Antrenmanda, futbolcuların neşeli oldukları dikkati çekti. Antalyaspor'da sakatlığı düzelen Uğur İnceman'ın takımla birlikte çalışmalara katılması teknik heyeti hayli sevindiriyor. Orta sahadaki yetenekli oyuncunun 9 Ocak'ta oynanacak Akhisar maçında görev alması bekleniyor.

Foto: İdman fotoları, Uğur İnceman fotosu

===

Tüzken'den Urlu'ya tam destek

ANTALYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, kendisini ziyaret eden Kick Boks İl Temsilcisi Yasin Urlu'dan mücadele sporlarını ilçelere yaymasını istedi. Özellikle spor salonu bulunan ilçelerdeki gençlere kick boks ve muay thai'yi öğretmesini isteyen Tarkan Tüzken, bu konularda yapılacak her türlü turnuva ve benzeri organizasyona tam destek vereceğini söyledi.

Türkiye'nin mücadele sporlarındaki başarısına dikkat çeken Tüzken, "Antalya bu alanda pilot bölge konumunda. Bu yıl Dünya Kick Boks Şampiyonası'nın Antalya'da yapılacak olması da bunun bir göstergesi" dedi. Yasin Urlu ise Antalya'nın milli takımlara en çok sporcu gönderen kent olduğuna dikkat çekerek, "Sayın Tüzken'in yeni yetenekler kazandırmamız için bizlere açtığı yolda yürümek keyif verecek" dedi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Tarkan Tüzken ve Yasin Urlu'nun birlikte fotosu

===

Alanya Durusoy'la çıkışta

8 hafta önce göreve gelen tecrübeli teknik adam, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

ALANYASPOR'da bir süre önce yapılan kan değişimi işe yaradı. Turuncu yeşilli ekip, ligin son 8 haftasında göreve gelen teknik direktör Ali Haydar Durusoy ile iyi bir çıkış yakaladı. Turuncu yeşilli takım, Durusoy gözetiminde çıktığı 8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip filelere 7 gol gönderen Alanyaspor, kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Alanyaspor bu dönemde tek yenilgisini deplasmanda Tokatspor'dan aldı ve bu maçta rakibine uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü golle mağlup oldu.

Teknik direktör Durusoy, göreve geldiği günden itibaren takım içinde iyi bir uyum yakaladıklarını belirterek, şöyle dedi: "Oyuncularım antrenmanlarda iyi çalışıyor. Futbolda disiplin kavramı ve iyi antrenman yapmak kadar takımın beklentilere cevap vermesi de çok önemli. Saha dışında ve saha içinde birlikte hareket etmeye çalışıyoruz." Futbol kalitesini üst seviyelere taşımak için devre arasını iyi değerlendirmek istediklerini dile getiren Durusoy, "Hedefimiz ligin 2'nci yarısında, ilk yarıdan daha fazla puan toplamak. Yakalayacağımız fırsatları en iyi şekilde değerlendirip çıtayı ve ligdeki konumumuzu en üst seviyeye taşımayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Durusoy'un yedek kulübesinde fotosu

===

Amatörler gol yağdırdı

BURDUR 1'nci Amatör Küme'de ikinci devre, Gazi ve Atatürk Stadı'nda yapılan maçlarla başladı. İlk karşılaşmada Yeni Burdur ile Burdur Belediye takımları karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen karşılaşmada Yeni Burdur rakibini 4-0 mağlup etti. İlk yarıyı 24 puanla lider bitiren Yeni Burdurspor, bu galibiyetle puanını 27'ye çıkararak liderliğini sürdürdü. İlk hafta oynanan 5 maçta 45 gol atıldı. En farklı galibiyeti Ziraatspor'u 14-1 yenen Gölhisarspor elde etti. Diğer sonuçlar şöyle: Şekerspor- Tefennigücü: 8-2, Burdur Telekomspor- İl Özel İdare Spor: 0-8, Esnafspor- Yeşilova Bld Spor: 3-5.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Maçlardan fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement