Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Fotosuz.Figen Çalıkuşu, İbrahim Akkaya, Başkan Evcilmen fotoları.

06.12.2012 12:22

Fotosuz: Figen Çalıkuşu, İbrahim Akkaya, Başkan Evcilmen fotoları.

--- KUTU ---

AĞIZLARI BIÇAK AÇMIYOR: Muratpaşa'da CHP'nin meclis grubunda yaşanan olaylarla ilgili taraflar konuşmayı reddetti. İlçe Başkanı Ercan Erkan, grup toplantısında yaşananları basın aracılığıyla değerlendirmenin doğru bir yaklaşım olmadığını, olmayacağını söyledi. "Grupta konuşulanlar orada kalır" diyen İlçe Başkanı Erkan, herhangi bir disiplin sürecinin şimdilik kaydıyla söz konusu olmadığını söyledi.

--- KUTU ---

PARTİDE ÜÇ YORUM: Safların ilk kez bu kadar netleştiği tartışma sonrası parti içinde üç ayaklı bir değerlendirme ortaya çıktı. Bir tarafta 'Eteklerdeki taşlar döküldü. Herkes rahatladı' yorumu diğer tarafta 'Sadece doğru bildiklerini söylemek isteyen 4 meclis üyesi linç edildi' değerlendirmesi yapıldı. Parti içinde taraftar bulan bir başka görüş ise 'Dörtlünün yarattığı gerginlik ancak bu kadar idare edilebildi. Diğer meclis üyelerini patlattılar' şeklinde oluştu.

===

Vali Altıparmak, başkanvekili oldu

EXPO'nun 2 numarası

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in ardından EXP0 2016 Antalya'nın en yetkili ikinci ismi oldu. EXPO'nun Ankara'da gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında Vali Altıparmak başkanvekili olarak atandı.

Antalya EXPO 2016'nın ilk yönetim kurulu toplantısı, Ankara'da yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'in başkanlık ettiği toplantıya EXPO Yönetim Kurulu üyeleri tam kadro katıldı. Toplantıya, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Dışişleri, Ekonomi, Kültür ve Turizm bakanlıkları temsilcileri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ile Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu katıldı.

Vali Altıparmak, EXPO'nun ilk yönetim kurulu toplantısında Antalya'da devam eden teşkilatlanma çalışması hakkında Bakan Eker'e sunum yapıldığını kaydetti. Vali Altıparmak, "Sekretaryanın kurulacağı bina ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdik. Bu konuda alternatifli bir çalışma yürütüyoruz. Halihazırda 4- 5 alternatifimiz var. Antalya Havalimanı'na ve EXPO alanına yakın, fakat merkezle de bağlantısı rahat kurulacak yer arayışımız sürüyor" dedi.

Bununla birlikte EXPO 2016 Antalya Kanunu'nun yönetmelikleri hazırlığının toplantıda gündeme geldiğini belirten Altıparmak, "Yönetmelikler olmadan ne personel alınabilir ne de ihaleler gerçekleştirilebilir. Bu açıdan üzerinde durulan bir konu başlığımız da toplantıda bu oldu. 3 ayrı yönetmelik çalışması bu çerçevede sürdürülüyor. Taslak metinler yönetim kurulu toplantısında masaya yatırıldı, sunumları gerçekleştirildi" diye konuştu.

İlk kez EXPO 2016'nın Yönetim Kurulu olarak bir araya gelen ekibin oldukça uyumlu ve verimli olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, ikinci toplantının ise Ocak ayında Antalya'da yapılacağını aktardı. Toplantı tarihi olarak 5 Ocak Cumartesi günü belirlenirken ilk toplantıda ayrıca Vali Ahmet Altıparmak başkanvekili olarak belirlendi. Böylece Altıparmak, kanunda her ay olağan toplanması zorunlu olan Yönetim Kurulu'na Bakan Eker'in katılmadığı zamanlarda başkanlık edecek.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ahmet Altıparmak

===

Yunan piyanist Pappas'a büyük ilgi

DÜNYACA ünlü sanatçı ve grupları Antalya'da buluşturan Uluslararası Antalya Piyano Festivali halk konserleri kapsamında Yunan piyanist Anastasios Pappas konser verdi. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen ücretsiz halk konserine vatandaşların ve öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Şehrin uzak bölgelerinde yaşayan ve konserlere gelme şansı bulunmayan izleyicileri klasik müzikle tanıştırmak amacıyla düzenlenen halk konserleri, Pappas konseri ile son buldu.

Festivale davet edilmiş olmanın kendisi için çok özel olduğunu ifade eden sanatçı, salondaki konserinin yanı sıra halk konseri vermekten de çok mutlu olduğunu dile getirdi. Konser sırasında izleyicilere parçalar hakkında da bilgi veren Pappas, "Bu şehrin kendine ait bir festivalinin olması çok güzel. Aynı dili konuşuyor olmasak da burada kendimi ülkemde gibi hissettim. Seyircinin ilgisi çok iyiydi. Burada görüyorum ki bu festival halkla bütünleşmiş" diye konhuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Konser fotoları

===

Akseki'ye mevsimin ilk karı düştü

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yılın ilk karı yağdı. Geçen pazartesiden beri etkili olan fırtınanın ardından önceki gece yarısı kar yağışı başladı. Kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıklar devam etti. Belendağı, Koru, Karşıyaka ve Asar tepeleri beyaza büründü. Sabah beyaz manzarayla karşılaşanlar, oldukça şaşırdı.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Karlı tepeler

===

Kaymakamlık yardıma koştu

MANAVGAT'ta uygulanan 'Toplumda Şiddeti Önleme Projesi'nin sonuçları hakkında düzenlenen bir basın toplantısıyla bilgi verildi. Manavgat Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran ve Kaymakamlık Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Özde Cengiz katıldı.

Kaymakam Bulgurlu 1 Şubat 2012'den bu yana uygulamaya koydukları 'Toplumda Şiddeti Önleme' proje kapsamında 10 ayda 145 aileyle iletişime geçtiklerini, bu ailelerden 72'sine destek sağladıklarını söyledi. Destek verilen aileleri Toplum Destek Birimi'nde görevli 1 sağlık görevlisi, 1 din görevlisi, 1 rehber öğretmen ve 1 emniyet görevlisiyle birlikte ziyaret ettiklerini anlatan Kaymakam Bulgurlu, ziyaretlerde ailelerin sorunlarını dinlediklerini ve çözüm yolları aradıklarını belirtti.

Proje kapsamında 25 aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gıda yardımı yapıldığını aktaran Kaymakam Bulgurlu, "10 aileye iş bulundu, 29 aileye kıyafet yardımı yapıldı, 18 ailenin sağlık problemleri çözüldü, 3 aileye nakdi yardım yapıldı, 4 ailenin eğitim sorunları çözüldü ve 72 aileye rehberlik hizmeti verildi" dedi. Ailelerin sosyo-ekonomik durumlarının da incelendiğini kaydeden Kaymakam Bulgurlu, ailelerin yüzde 23'ünün göç yoluyla Manavgat'a geldiğini aktardı.

İlçede yürütülen 'Trafik Güvenliği ve Disipliner Turizm Çalışması' konusunda da bilgiler veren Kaymakam Bulgurlu, "Manavgat Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ise 13 bin 48 turizm aracını kontrol etti. Eksiği bulunan 428 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Yine, turizm sektöründe faaliyet gösteren 1200 sürücüye trafik konularında eğitim verildi. Jandarma ekipleri de 641 aracı denetledi, 17 sürücü hakkında işlem yapıldı" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Her birey engelli adayı

KORKUTELİ Fatma-Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, 'Dünya Engelliler Günü' etkinlikleri kapsamında Özel Umut Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarete katılan öğrenciler Hilal Atalay, Nedim Bekar, Kübra Nur Çöpel, Zeynep Esin Çalık, Şaban adaletli ve Şule Erdem ile Müdür Başyardımcısı Süleyman Atalay, engelli öğrencilere karanfil verdi.

Müdür Başyardımcısı Süleyman Atalay, her sağlıklı insanın aynı zamanda bir 'engelli adayı' olduğunu hatırlatarak, "Herkesin empati kurması gerekiyor. Sevgi ve dayanışmayla pek çok sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Birtakım engellerine rağmen yaşama sevinçlerinden bir şey kaybetmeyerek yaşayan engelli kardeşlerimize mutlu ve onurlu bir yaşam diliyorum" diye konuştu.

Özle Umut Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Şaban Kıvrak ise "Toplum olarak bu konuda da bilinçlenmeli ve üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Unutulmamalıdır ki her birey engelli olmaya aday kişidir. Engelli vatandaşlarımızın hayat kendilerine zor olduğu gibi çevresindekilere de zor. Toplum olarak bize düşen empati yaparak onların her daim yardımına koşmaktır" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ,(DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement