Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, 118 sendikalının cezaevinde olduğunu belirterek içeride bulunan kadın üyelerine '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kartpostalları gönderdi.

03.03.2013 13:29

Foto: Menderes Türel

===

KESK'ten tutuklamalara tepki

ANTALYA'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, 118 sendikalının cezaevinde olduğunu belirterek içeride bulunan kadın üyelerine '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kartpostalları gönderdi. Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 50 KESK üyesi, ellerinde 'Kesk'e dokunma' yazılı dövizlerle 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz', 'Direne, direne kazanacağız' şeklinde slogan attı.

Operasyonlar neticesinde 118 sendikalının cezaevine konulduğunu belirten Tüm Bel Sen Şube Başkanı ve KESK dönem sözcüsü İlhan Karakurt, "Yasadışı örgüt adına düzenlenen operasyonlarda tutuklanan arkadaşlarımıza sorulan sorular, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday olabilecek nitelikte. Sendikaya üye olmak, sosyal-kültürel etkinliklere katılmak, piknik yapmak, laik eğitim için slogan atmak, kadına şiddete ve savaşa 'hayır' demek. İşte arkadaşlarımız bu suçlamalar üzerine cezaevinde tutulmaktadır. Bir kez daha diyoruz ki en doğal insan hakkı olan bu sendikal faaliyetler suç ise bizler bu suçu işlemeye devam edeceğiz" şeklinde açıklama yaptı.

Cezaevinde bulunan 18 kadın sendika üyesinin yanında olacaklarını belirten Eğitim-Sen üyesi Dilek Erdeniz ise "Kadın arkadaşlarımıza göndereceğimiz '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kartpostallarıyla onlara destek verdiğimizi göstereceğiz. Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması" dedi. Grup oturma eyleminin ardından dağıldı.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eylemden ve İlhan Karakurt ile Dilek Erdeniz foto

===

Öğrencilere vergi bilinci

KORKUTELİ Yaşar Yalçın Ortaokulu öğrencileri, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında İlçe Mal Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Sınıf öğretmeni Ela Pınar Gök nezaretindeki öğrencileri Mal Müdürü Halil Karayel karşıladı. Karayel, öğrencilere Mal Müdürlüğü, vergi daireleri ve vergiler hakkında bilgiler verdi.

Mal Müdürlüğü'ndeki birimler hakkında bilgiler veren Karayel, "Şu an okulunuzda iyi bir eğitim görüyorsanız, teknolojiden faydalanıyorsanız bunların hepsi vergiler sayesinde. Devlet bu vergileri ülkeye daha iyi hizmet yapabilmek için topluyor" dedi. Karayel, öğrencilere alışveriş sonrasında fiş almaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Öğrenciler mal müdürlüğünü gezdiler

===

Ahşap evde çıkan yangın korkuttu

AFYONKARAHİSAR'da Akmescit Mahallesi'ndeki 2 katlı ahşap evde çıkan yangın korkuya neden oldu. Kavaklı Sokak'ta, Mehmet Tosun'a ait ahşap evde önceki gün öğle saatlerinde yangın çıktı. Evde kimsenin bulunmadığı sırada elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede tüm evi sardı. Binadan duman ve alevlerin yükseldiğini fark edenler, durumu itfaiye haber verdi. Sokakların dar olması ve park eden araçlar nedeniyle bölgeye ulaşmakta zorluk çeken itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yarım saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangın, maddi hasara yol açtı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Yangından foto

===

Fidanlara rozet, çınarlara plaket

BURDUR Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından meslekte 30 yılını tamamlayan üyelere plaket verildi. Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kapsamında Burdur Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı tarafından moral yemeği verildi. Yemekte konuşan Oda Başkanı Cihat Çavuşoğlu, 'Fidanlarımız ve Çınarlarımız' sloganıyla meslekte 30 yılını dolduranlara plaket, son 3 yıl içinde mesleğe başlayanlara ise rozet taktıklarını kaydetti.

Yemeğin geleneksel hale geldiğini anlatan Çavuşoğlu, amaçlarının bu sayede stres atmak ve bir araya gelmek olduğunu söyledi. Gecede, meslekte 30 yılını dolduran 19 muhasebeciye plaket verilirken, son 3 yıl içinde mesleğe başlayan 11 muhasebeciye de rozet takıldı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Geceden

===

Arıcılar belgelerini aldı

SERİK Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından Akçapınar Köyü'nde düzenlenen 'Arıcılık Kursu'nu bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Akçapınar Köyü'nde düzenlenen törene, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halim İzgi, Serik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Özen, Akçapınara Köyü Muhtarı Mehmet Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları, Durmuş Ali Nur, Mustafa Çelebioğlu ve köy sakinleri katıldı.

Törene katılan Kaymakam Erol Rüstemoğlu, davul ve zurnalarla karşılandı. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik eden Kaymakam Rüstemoğlu, yaptığı konuşmada, "Aldığınız belgeleri artık değerlendirme zamanınız gelmiştir. Bundan sonra arıcılık ve bal üretimi konusunda daha bilinçli çalışabilir, üretim ve kazancınızı artırabilirsiniz" dedi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Serik HEM Müdürü Mesut Çelik ise Akçapınara Köyü'nde açılan arıcılık kursunun 80 saat sürdüğünü, 25'i erkek olmak üzere 28 kursiyerin eğitim aldığını kaydetti. Konuşmaların ardından Kaymakam Rüstemoğlu, kursiyerlere belgelerini verdi. Kaymakam Rüstemoğlu daha sonra köylülerin sorunlarını dinledi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Törenden

===

Finike'de kaza, 4 yaralı

FİNİKE- Elmalı Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında 2'si çocuk 4 kişi yaralandı. Tahsin Büyükbursak yönetimindeki 07 RB 191 plakalı panelvan tipi araç önceki gün akşam saatlerinde Finike'den Korkuteli istikametine seyrederek Kapıçay mevkiinde yoldaki mıcırlardan dolayı kayarak kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, yol kenarına savruldu. Kazada, Tahsin Büyükbursak, eşi Kamile, çocukları 4 yaşındaki Berat ve 8 yaşındaki Buse çeşitli yerlerinden yaralandı. Ambulansla Finike Devlet Hastanesi'ne sevk edilen yaralılar tedaviye alındı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Araçtan foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement