Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Açılıştan genel, konuşmacılar portre.

10.10.2012 17:20

Foto: Açılıştan genel, konuşmacılar portre.

--- KUTU ---

KAPSAMLI SAĞLIK HİZMETİ

Lara, Fener Mahallesi, İsmet Gökşen Caddesi üzerinde 1150 metrekare alana kurulu 5 katlı binada, hasta konforu ve güvenliğini ön planda tutan modern mimari mekanları ile hizmet veren Memorial Lara Tıp Merkezi, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, dahiliye, dermatoloji, ortopedi ve travmatoloji, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve nöroloji gibi bölümleri ile kapsamlı sağlık hizmetleri sunuyor.

===

Sanatçılardan talasemi hastalarına destek

49'UNCU Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri kapsamında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret eden ünlü oyuncular Tuğrul Meteer, Mine Soley, Yakup Yavru, Engin Çağlar, Yüksel Arıcı, Merve Çevik ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanı Arif Bulut, hastane içerisinde yer alan talasemi merkezinde tedavi gören hastalara moral verdi.

Sanatçılar, ilk olarak hastanenin konferans salonunda gerçekleşen panelde hastane çalışanları ve hastalarla bir araya geldi. Soru- cevap şeklinde gerçekleşen panelde oyuncular kendilerine yöneltilen soruları yanıtladıktan sonra hastane bünyesinde yer alan talasemi merkezini ziyaret ederek, burada tedavi gören hastalarla buluştu.

'Kurtlar Vadisi' dizisinde bir dönem 'Pala' karakteriyle izleyenlerin beğenisini kazanan oyuncu Yüksel Arıcı ve Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Mine Soley, talasemi hastaları için kan verdi. Arıcı ve Soley, talaseminin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirterek, evlenmeden önce çiftlerin mutlaka talasemi testi yaptırması gerektiğini söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar

===

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

ANTALYA'nın Alanya İlçesinde yalnız yaşayan emekli öğretmen 57yaşındaki Celal Talay, komşuları tarafından evinde ölü bulundu. Olay, dün gece yarısı Kargıcak beldesi öğretmenler sitesinde meydan geldi. Yalnız yaşayan Celal Talay'dan haber alamayan komşuları eve girdiklerinde banyoda cansız bedeniyle karşılaştı. Olayın haber verilmesi üzerine eve giden jandarma ve sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Talay'ın öldüğünü tespit ettiler. Olay yerinde giden Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Alanya Belediye Mezarlığı Morguna kaldırılan Talay'ın cenazesi Adli Tıp Uzmanınca yapılan kontrolün ardından kesin ölüm nedenin belirlenmesi için adli Tıp Kurumu Antalya Grup Başkanlığına gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Celal Talay

===

Kumluca'ya Opramoas Parkı

ANTİK dönemde, Kumluca'nın en önemli hayırseverlerinden olduğu arkeolojik araştırmalarla belirlenen Opramoas'ın ismi Antalya'nın Kumluca ilçesinde, yapılması planlanan parkta yaşatılacak. Kumluca'daki Likya Antik Kenti, Rhodiapolis'te yaşayan ve 'yardımseverliliği' ile bilinen Opramoas'ın ismi Kumluca Belediyesi tarafından ilçede yapılması planlanan Parka verilecek. Devlet Su İşleri c(DSİ) tarafından Gavur Deresi'nde yapılan beton duvar çalışmasının tamamlanmasının ardından Kumluca Belediyesi tarafından bölgede 16 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan Opramoas Parkı'nın inşaat çalışmaları başladı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kent merkezinde örnek gösterilecek bir park projesinin inşa edileceğini, bu projeyle de sosyal donatı alanları kapsamında ilçeye yeni bir sembol tesis kazandıracaklarını söyledi. Çetinkaya, "Opramoas Parkı projesi 16 bin metrekare alana inşa edilecek. Gavur Deresi'nde de su bisikleti ve kanoyla gezinti imkanı ise park konseptine ayrı bir renk katacak" dedi. Çetinkaya, parkta çay bahçesi, anfi tiyatro, satranç meydanı, çocuk oyun alanları, fitness alanları, yürüyüş ve gezinti yolları, günü birlik dinlenme alanlarının yer alacağını belirtti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Başkan Çetinkaya, proje ve inşaat alanı

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement