Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

ANTALYA'da Kurban Bayramı'yla birlikte yağmurların başlaması, havanın soğumasıyla ayakkabı, mont ve kaban satışlarını artırdı.

24.10.2012 16:55

Fotosuz

===

herkes çarşıda

ANTALYA'da Kurban Bayramı'yla birlikte yağmurların başlaması, havanın soğumasıyla ayakkabı, mont ve kaban satışlarını artırdı. Kendilerinden çok çocukları için çarşıya çıkan aileler, Kurban Bayramını fırsat bilerek kışlık alışverişi de aradan çıkardı. Antalya'nın açık hava alış veriş merkezi Kazım Özalp Caddesi'nde, yoğun talep nedeniyle esnaf kaldırıma kadar taştı.

Neredeyse her dükkanın önünde yeni ayakkabı, mont deneyen çocuklu aileler nedeniyle caddede yürümek dahi imkansız hale geldi. Kentin bir diğer alış veriş noktası Işıklar Caddesi, Kurban Bayramı arifesinde en yoğun günlerinden birini yaşadı. Zincir giyim mağazalarının bulunduğu Işıklar Caddesi'nde alışverişin saati 23.00'e kadar uzatıldı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çarşı pazar fotosu

===

Yağmurun kirlettiği denizi Wasteddin temizledi

ALANYA'DA son 3 gündür aralıklarla süren yağmur nedeniyle kirlenen deniz Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü´ne ait Wasteddin ile temizleniyor. Alanya Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi personeli makine mühendisi Ümit Demirel ve kontrol sistemleri teknikeri Hakan Çalış tarafından tasarlanarak 2 yıl önce hizmete sokulan Wasteddin (Deniz yüzeyi temizleme aracı) deniz yüzeyinden 40 santimetre derinde bulunan katı atıkları toplayabiliyor.

Alanya'da son 3 gündür aralıklarla süren yağmur nedeniyle ağaç dalı ve kabukları nedeniyle kirlenen iskele çevresinde temizlik yaptı. Deniz yüzeyinden 40 santimetre derinde bulunan katı atıkları toplayabilen Wasteddin 6.5 metre boyunda, 2.5 metre genişliğinde ve 2 bin 350 kilogram ağırlığında 4 kişi kapasiteyle saatte 12 kilometre hız yapıyor. Kanatlı deniz araçları statüsünde olan teknenin katamaran tipinde olması, dalgadan etkilenmemesini sağlıyor.

Wasteddin, önüne montajlı kanat yapısı sayesinde 4 metre genişliğindeki yüzeyi süpürerek, saatte 4 kilometre ortalama hızla temizlik yapıyor. Teknede temizlik sırasında kaptan ve temizlenen atıkları toplayan bir yardımcı bulunuyor. Alanya Meteoroloji Müdürlüğü, son 3 günde ilçe merkezine metrekareye 57 kilogram yağış düştüğünü, ilçede bayramın birinci günü gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, bayramın 2'nci gününden itibaren ise yağış beklenmediğini açıkladı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Wasteddin ile temizlik yapılması

===

Öğrenciler 'Cumhuriyet' için koştu

İBRADI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde 'Cumhuriyet Koşusu' yapıldı. Nefise Yılmaz İpek İlköğretim Okulu ile Necla Yaşar Duru Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin katıldığı koşu, İbradı ilçe girişinden başladı, ilçe merkezinde son buldu. Kızlar ve erkekler olarak iki kategoride düzenlenen 'Cumhuriyet Koşusu'na 50 öğrenci katıldı. Beden Eğitimi öğretmeni Erdinç İnce ile Bilgisayar Öğretmeni Mahmut Gündüz hakemliğinde yapılan yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele etti.

Yarışmada Nefise-Yılmaz İpek İlköğretim Okulu'ndan Huriye Yörür kızlar kategorisinde birinci olurken, erkekler kategorisinde ise Mesut Ülker birinciliği elde etti. Necla-Yaşar Duru Çok Programlı Lisesi'nden ise kızlar kategorisinde Yeşim Kara, erkekler kategorisinde de Ahmet Gür birinci oldu. İbradı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Müezzinoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ilçede çeşitli etkinliklerle kutlanacağına vurgulayarak, yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin 29 Ekim günü yapılacak törende verileceğini söyledi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Koşudan ve öğrenciler hep birlikte

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement