Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Eczacı Odası, Eczacılık Haftası etkinlikleri kapsamında Terracity AVM, Migros AVM, Özdilek AVM'de 'En yakın sağlık danışmanınız eczacınız' temalı stantlar kurarak, danışmanlık etkinliği düzenledi.

20.05.2013 13:15

Foto: Personel ve Necmi Akkoca

===

Eczacı, en yakın sağlık danışmanı

ANTALYA Eczacı Odası, Eczacılık Haftası etkinlikleri kapsamında Terracity AVM, Migros AVM, Özdilek AVM'de 'En yakın sağlık danışmanınız eczacınız' temalı stantlar kurarak, danışmanlık etkinliği düzenledi. Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, ülkenin dört bir yanında gece-gündüz demeden fedakarca görevlerini yapan eczacılar olarak, bu yıl bilimsel eczacılığın 174'üncü yılını kutladıklarını belirtti. Zabun, 174'üncü yılı kutlarken farklı bir etkinliğe imza atmak istediklerini kaydetti.

Kerem Zabun, Antalya'nın 1 günde ziyaretçi ortalaması 60 bin civarında olan üç AVM'sinde kurdukları stantlarla halkla iç içe olup sorularını yanıtlamaya çalıştıklarını söyledi. Antalya Eczacılar Odası, 10 sorudan oluşan ilaç kullanım alışkanlığı, farkındalık değerlendirme anketinde, vatandaşlara 'İlaçlarınızı almayı unuttuğunuz oluyor mu? Doktorunuz tarafından size verilen ilacı iyileştiğinizi düşünerek, doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullandığınız oluyor mu' gibi sorular yöneltti.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Özdilek AVM'de stant önünde eczacıların fotoları

===

Engellilere büyük alkış

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenledi. AKM Perge Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, engelliler ile aileleri katıldı. Gösteri havasında geçen programda engelliler, yıl boyunca öğrendikleri dans, müzik, drama çalışmalarını sundu.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Şarkılara danslarıyla eşlik eden engelliler, okudukları şiirlerle de gönülleri fethetti. Özgür Yaşam Grubu öğrencilerinin hazırladığı zeybek gösterisi de ilgiyle izlendi. Görme engelli halk ozanları Aşık Burhani ve Aşık Necati'nin hoş atışmaları da beğenildi. Programın sonunda izleyiciler, gösteri sunanları uzun süre alkışladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Gösteriden foto

===

Prince Group araç filosuna 3 Neoplan

TURİZM sektörünün önde gelen markalarından Prince Group'a bağlı PRNS Taşımacılık, araç filosuna yatırım yapmaya devam ediyor. Misafirlerine güvenli ve konforlu seyahat imkanı sağlama hedefi doğrultusunda Mapar Otomotiv'den üç adet ultra lüks Neoplan otobüs satın alan PRNS Taşımacılık, otobüslerini firma yetkililerinden teslim aldı. Teslimat töreni sonrasında 7 Mehmet Restaurant'ta bir araya gelen Prince Group, PRNS Taşımacılık ve Mapar Otomotiv yetkilileri, işbirliğini kutladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Teslimattan foto

===

Kaş'ta fener alayı coşkusu

ATATÜRK'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlamaları kapsamında Kaş'ta fener alayı düzenlendi. İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin öncülüğünde düzenlenen fener alayına katılım yüksek oldu. Kaş Lisesi önünde toplanan grup, ellerinde bayrak, Atatürk posteri ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin, CHP Kaş İlçe Başkanı Süleyman Özer, CHP Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan gruba eşlik etti.

Bandonun çaldığı marşlar eşliğinde yürüyenlere, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diye slogan atan grup, 'Gençlik Marşı'nı söyledi. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen gruptakilerin sayısı, yolda katılımlarla 5 bine ulaştı. Meydana giren fener alayı, büyük bir coşkuyla karşılandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Gençlik Marşı, Onuncu Yıl Marşı, Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa marşlarını söyleyen grup, renkli görüntüler oluşturdu. Meydandaki kutlamalara, Kaymakam Selami Kapankaya, Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Aydın, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut da katıldı.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

ITSO'da devir teslim

ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası'nın meslek grupları ve meclis üyelerinin seçiminin ardan başkan ve yönetim kurulu seçimi yapıldı. Yapılan meclis toplantısında ITSO Başkanlığı'na Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanlığına ise Osman Şahlan seçildi. 2005-2013 yılları arasında ITSO Başkanlığı yapan Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Meclis Başkanı Bedri Ayhan, düzenlenen törenle görevlerini devretti. Törende, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

ITSO hizmetin binasında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Başkan Şükrü Başdeğirmen, hem hüznü hem de sevinci bir arada yaşadıklarını söyledi. Eski Başkan Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile 8 yıl birlikte çalıştıklarını kaydeden Başkan Başdeğirmen, "Ağabey- kardeş olarak güzel bir mesai arkadaşlığı yaptık. Her konuda birbirimize destek verdik. Yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevimde nazik bir üslupla görevlerimizi yerine getirdik. Amacımız, taş üstüne taş koymaktır. Bu görevlere seçilmek kadar, bu görevleri hayırlısıyla bitirmek de çok önemlidir" diye konuştu.

TEK YÜREK OLARAK ISPARTA İÇİN HİZMET BAŞLAMIŞTIR

ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan ise son zamanların en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadıklarına söyledi. Tüm guruplarda büyük rekabetin yaşandığını kaydeden Şahlan, "Tüm adaylar kıyasıya çalıştı. Kendisini anlattı, oy istedi. Biz iş dünyası olarak rekabet duygusuna alışık bir camiayız. Daha iyi hizmet verme duygusu ile yaşanan rekabetlerin ve farklı fikirlerin temelinde bu çok seslilik kültürü vardır. Bizim en büyük zenginliğimiz budur" diye konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Görevi devreden eski Meclis Başkanı Bedri Ayhan ise 8 yıllık görev süresince yaptıkları hizmetleri anlattı. Görevini devreden eski başkan Hasan Hüseyin Kaçıkoç da "Birbirimize hep destek olduk. Hizmetleri hep birlikte yaptık. Bu görevi layıkıyla yapacağını biliyorum. Sorunların içinden gelen biri olduğu için her zaman en iyisini yapacaktır. Bizim üzerime düşen bir görev olursa her ne olursa olsun hazırız" dedi. Konuşmaların ardından ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Meclis Başkanı Şahlan, Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Bedri Ayhan'a plaket vererek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Devir teslim fotosu

===

Fener alayına yoğun katılım

BURDUR'da Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi. Müze Parkı'nda başlayan yürüyüş, Şeker Meydanı'nda sona erdi. Fener alayına Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Serdar Başgül ve Mustafa Özboyacı, Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar ile öğrenciler katıldı. Ellerinde bayrak ve meşalelerle, marşlar söyleyerek yürüyen yaklaşık 2 bin kişi burada 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Yürüyüşten

===

CHP'den 'Valini al' sloganı

CUMHURİYET Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla meşaleli yürüyüş düzenledi. Parti binasının önünde oluşturulan yürüyüş korteji, şehrin işlek iki caddesi olan Yeşilyol ve Ordu Bulvarı'ndan geçerek Anıtpark'a ulaştı. CHP'liler yürüyüş sırasında 'Hükümet istifa' sloganları attı. Ordu Bulvarı'ndaki Vali Konağı'nın önünden geçen kortejinden 'Valini de al, ABD'ye git' sesleri yükseldi. Anıtpark'ta kısa bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, "CHP oldukça milli bayramlar kutlanacaktır" dedi. Görgöz'ün konuşmasının ardından CHP'liler Gündoğdu ve Onuncu Yıl Marşları'nı söyledi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Meşaleli yürüyüşten fotolar

===

Seraya kenevir baskını

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde fasulye serasına yapılan baskında 81 kök Hint keneviri ele geçirildi. Bir istihbaratı değerlendiren Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beyrebucak Köyü Toslak mevkisindeki 31 yaşındaki D.A.'ya ait fasulye serasına baskın düzenledi. Yapılan incelemede, fasulyelerin arasına ekili halde 81 kök Hint keneviri ele geçirildi. Jandarma numune aldığı keneviri söktükten sonra yakarak imha etti. D.A.'nın evinde yapılan aramada ise 1.9 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan D.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Seradan kenevir ve yatak odasındaki esrar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement