Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde sahipsiz hayvanlar için beslenme odakları yerleştirdi.

04.10.2012 17:20

Foto: Çöp konteynerlerinin fotosu

===

Sahipsiz hayvanlara beslenme odakları

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde sahipsiz hayvanlar için beslenme odakları yerleştirdi. Sahipsiz hayvanların mama ve su ihtiyacını karşılamak için güneş panelleri ile çalışan 2 adet besleme odağı, Atatürk Kültür Parkı ve Karaalioğlu Parkı'na monte edildi. Güneş enerjisi ile çalışan makineler, belirli zaman aralıklarıyla otomatik olarak mama ve su veriyor. Beslenme odaklarıyla birçok hayvanın beslenmesi sağlanacak.

Ayrıca Düden Park içerisine de sahipsiz hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak için mekanik bir su pınarı oluşturuldu. Su pınarı, güneş enerjisi ile çalışan beslenme odakları gibi haznede su azaldıkça otomatik olarak su veriyor. Büyükşehir Belediyesi, beslenme odağı ve su pınarı sayılarını artıracak. Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, sahipsiz hayvanların korunmasına yönelik hizmetlerin tek bir güne sığdırılmaması gerektiğini belirtirken, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Antalya Koleji İlköğretim öğrencilerine 'Hayvan Sevgisi' temalı eğitim düzenledi. Eğitimde öğrencilere, Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü'nün hazırlayıp yayınladığı 'Boncuk' adlı çocuk hikaye kitabı ücretsiz dağıtıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Beslenme odaklarının fotosu

===

Kaş Kitap Şenliği 6 Ekim'de başlıyor

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Kaş Kitap Şenliği 6 Ekim'de başlıyor. Bölgedeki köy okulları başta olmak üzere tüm bölge sakinlerini kitap ve yazarlarla buluşturmayı hedefleyen kitap şenliğine, bu yıl 20'den fazla yazar katılacak. Şenliğin bu yılki konukları arasında, Gülsüm Cengiz, Erdoğan Aydın, Merdan Yanardağ, Yılmaz Dikbaş, İhsan Eliaçık ve Mehmet Ali Güller gibi isimler bulunuyor.

DOKUZ GÜNLÜK EDEBİYAT MOLASI

Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-İş Sendikası Kaş Temsilciliği'nin desteğiyle Kitap Şenliği'nin düzenlendiğini belirten organizasyon sorumlusu Canan Erdoğan, amaçlarının Kaş'ın sahip olduğu değerlerin daha iyi özümsenmesine katkı koyacak bir etkinlik ortaya koymak olduğunu kaydetti. Şenliğin 14 Ekim'de sona ereceğini vurgulayan Erdoğan, "Özellikle köylerde öğrenim gören öğrencileri kitap ve yazarlara doğrudan buluşturacağız" diye konuştu.

ANADOLU KADINININ 6 BİN YILLIK ŞİİRLİ TARİHİ

Şenlik kapsamında karikatür ve grafik sergilerinin yanı sıra belgesel gösterimi, seminer, konferans ve şiir dinletileri düzenlenecek. Kasaba, Sütleğen, Yeşilköy ve Ova belde ve köylerindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ve İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi'nde de çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Şenlikte şair- yazar Gülsüm Cengiz'in 'Kadınlar İçin Söylenmiştir: Anadolu'da Kadınların 6000 Yıllık Şiirli Tarihi' adlı şiir antolojisine ilişkin bir de sunum yapılacak.

SARIKEÇİLİLER'E SADAKAT

Binlerce yıldır sürdürdükleri ancak çeşitli baskılarla giderek daralan yaşama biçimleriyle UNESCO tarafından 'Somut Olmayan Kültürel Miras' kapsamına alınan Sarıkeçili Yörükleri'nin kadın önderi Pervin Çoban Savran'ın da bir söyleşi yapacağı şenliğin bu yılki konukları arasında, Cevat Özer, Ferit Avcı, Faik Ardahan, Hatice Altaş, İstemihan Ataç, Mehmet Selçuk, Oytun Yumşak, Recep Aydın, Savaş Ünlü, Sunder Erdoğan, Şahsene Camız, Vedat Sümbül ve Yusuf Yavuz gibi yazar ve sanatçılar yer alıyor.

Cuma HİKMET/KAŞ, (DHA)

Foto: Kitap fuarı fotoları

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement