Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Isparta'da Belediyesi eski Başkanı Hasan Balaman döneminde mağdur edildiğini öne süren esnaf Murat Şençimen, meclis toplantısında olay çıkardı.

15.11.2012 15:49

Foto: Mehmet Ali Alkan, Bayram Dal

===

Mağdur esnaf meclisi karıştırdı

Isparta'da Belediyesi eski Başkanı Hasan Balaman döneminde mağdur edildiğini öne süren esnaf Murat Şençimen, meclis toplantısında olay çıkardı. Şençimen Başkan Günaydın'a mağduriyetini belgelerle ispatlamaya çalıştı. Kendisini dışarı çıkarmak isteyen güvenlik görevlileriyle tartışan esnaf, zor sakinleştirildi

Isparta Belediye Meclisi toplantısına öfkeli esnaf damga vurdu. Meclis toplantısının sonunda söz isteyen esnaf Murat Şençimen, kürsüye çıkarak kendisinin bir önceki Belediye Başkanı Hasan Balaman ve dönemin Başkan Yardımcısı şimdi AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Aydemir tarafından mağdur edildiğini öne sürdü. Meclis üyeleri, ne olduğunu anlamaya çalışırken, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, suçlamalar üzerine buraya şov yapmayı mı geldin? diyerek tepki gösterdi.

Şehit yakını olduğunu kaydeden Murat Şençimen, bir önceki dönemde kendisine dükkanın yıkılması karşılığında yerine yenisinin verileceğini söylendiğini ancak bu sözün tutulmadığını kaydetti. Sokakta kaldığını ve mağdur edildiğini vurgulayan şençimen, "Yere bir mendil sermediğim kaldı" dedi. Bu sırada kendisini dışarı çıkarmak isteyen güvenlik görevlileriyle tartışan Şençimen, belgelerle mağduriyetini Belediye Başkanı Günaydın'a anlatmak istedi.

Güvenlik görevlilerce bir kez daha dışarı davet edilen Şençimen, konuşmak istediğini söyleyince kısa süreli itişme yaşandı. Şençimen, "Bırakın beni konuşacağım. Hakkımı aramayacak mıyım?' diyerek dışarı çıkarılmak istenmesine tepki gösterdi. Yazı İşleri Müdürü Akif Dilek tarafından sakinleştirilen Şençimen, meclis salonundan dışarı çıkarıldı.

Kendisinin konuyu çok anlamadığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, esnafın tepkisini böyle bir yöntemle dile getirmesinin doğru olmadığını söyledi. Ak Partili Meclis üyesi Ahmet Aydemir ise Murat Şençimen'in mağdur edildiğini, bu durumun giderilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Başkan Günaydın, "Isparta Belediyesi gereken işlemleri anında yapan bir belediye. Kendisinden tüm evrakları isteyip konu ne ise çözüm getirilmesi için inceleme yapacağız" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Esnaftan foto

===

Jandarma 18 sikke ele geçirdi

MANAVGAT'ın Side Beldesi'nde gelen ihbarı değerlendiren jandarma, bir kişinin üzerinde 18 adet sikke yakaladı. Jandarma ekipleri, ihbar üzerine Side'de çarşıda dolaşan 32 yaşındaki A.H.'nin üzerini aradı. Aramada, A.H.'nin cebinde 18 adet sikke ele geçirildi. Gözaltına alınan A.H. jandarmadaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ele geçirilen sikkeler ise incelenmesi ve döneminin belirlenmesi için Side Müzesi'ne teslim edildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement