Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Kumluca Belediyesi 50.Yıl Kültür Merkezi Kale Kulede partililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kahvaltıda buluşan Çavuşoğlu,sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüşlerini dinledi.

17.04.2013 17:19

Foto: Etkinlikten fotolar

===

Çavuşoğlu, Kumluca'da

Kumluca Belediyesi 50. Yıl Kültür Merkezi Kale Kulede partililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kahvaltıda buluşan Çavuşoğlu,sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüşlerini dinledi.Bu tür ziyaretlerin çok faydalı olduğunu belirten Çavuşoğlu, birinci ağızdan alınan istek ve taleplerin çözümü için yapılan çalışmaların daha çabuk sonuç verdiğini söyledi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kahvaltıdan

===

Manavgat'ta 23 Nisan'da stadyumda şenlik yapılacak

MANAVGAT Belediyesi'nin etkinlikleri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çifte sevinç yaşanacak. 23 Nisan'da gündüz Manavgat Stadyumu'nda Çocuk Şenliği düzenlenirken, akşam ise ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'nin konseriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nın açılışı yapılacak. Manavgat Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dolu dolu bir etkinlik programı hazırladı. 23 Nisan'da çocukların gönüllerince bir bayram geçirmesi ve eğlenebilmeleri düşüncesiyle Manavgat Belediyesi 1. 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri hazırlandı.

23 Nisan'da saat 11.00'de Manavgat Stadyumu'nda başlayacak şenlikte çocuklar çeşitli animasyonlar, yüz boyama, şişme oyun grupları, palyaço gösterileri, sahne oyunları ile gönüllerince eğlenerek zaman geçirebilecek. Şenliklere Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de katılarak çocuklarla bir araya gelecek. Belediye ekipleri, çocuklara gün boyunca balon, bayrak ve çocuk şarkıları CD'leri hediye edecek. 24 Nisan'da ise Kordon Caddesi amfitiyatroda çocuklara yönelik ücretsiz olarak Güzel Düşler Ülkesi isimli müzikal oyun sahnelenecek.

CUMHURİYET MEYDANI LİVANELİ'YLE AÇILIYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in girişimleriyle yeniden düzenlenip kente kazandırılan Cumhuriyet Meydanı'nın açılışı da 23 Nisan'da ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'nin konseriyle yapılacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki konser öncesi Belediye Başkanı Sözen, halka hitap edecek. Daha önce 30 Mart'ta açılışı planlanan ancak sanatçı Zülfü Livaneli'nin babasının vefat etmesi nedeniyle 23 Nisan'a ertelenen konsere halkın yoğun katılımı bekleniyor. Manavgat Belediyesi Cumhuriyet Meydanı'nın açılış töreni ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak konser öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Şükrü Sözen ve konser afişi

===

Korkuteli'de turizm haftası kutlandı

KORKUTELİ ilçesinde Turizm Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Korkuteli Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Recep Gürbüz Spor Salonu'nda düzenlediği kutlama etkinliklerine Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay, İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocabey, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Korkuteli Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Zeynep Çayıröz Yaşa, Türk turizminin, gerçekleştirilen atılımlarla dünya turizmi içindeki payını ve önemini giderek artırdığına işaret ederek, "Bölgemizin sahip olduğu tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliği ile her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Antalya kültür varlıklarıyla kültür turizmine cevap verecek kapasitede olduğu gibi doğa ve yayla turizmine ve diğer turizm çeşitlerine de cevap verebilecek kapasitededir. İlçemizde bu açıdan önemli bir potansiyele sahiptir" dedi.

Öğrencilerin, Turizm Haftası ile ilgili şiirleri okumasının ardından Korkuteli Kız Teknik ve Meslek Lisesi oratoryosunun müzik dinletisi sunuldu. Turizm Haftası ile ilgili olarak Halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Halk Oyununun ardından Turizm Haftası nedeniyle okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Program Korkuteli Kız Teknik ve Meslek Lisesinde sergi gezisinin ardından sona erdi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Etkinlikler

===

Vural, adaylıktan çekildiğini açıkladı

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Şükrü Vural Mayıs ayında yapılacak oda seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Vural, yaptığı yazılı açıklamada MATSO, organ seçimlerinin 8 Haziran Cumartesi günü yapılacağını belirterek, işlerinin yoğunluğu nedeniyle aday olmayacağını kaydetti. Açıklamada 2005 Yılı Mart ayından bu yana, MATSO başkanlığını yürüttüğünü hatırlayan Vural, MATSo'nun kurulduğu günden bugüne kadar, son sekiz yılı Yönetim Kurulu Başkanlığında olmak üzere üyeler ve Manavgat'a hizmet için çalıştığını vurguladı.

Şükrü Vural şöyle devam etti: Bu çalışmayı Meslek Komitelerimiz, Yönetim Kurulumuz ve Meclisimizle birlikte gerçekleştirdik.Çalışmalarımızda gayemiz hep Ekonomisiyle Büyüyen Manavgat oldu. Bu çalışmalarda Bizlere güç, destek ve moral veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki dönemde de Üyelerimize ve Manavgat'a hizmet etmeye devam edeceğim. Gönlüm ve desteklerim hep Üyelerimiz, Odamız ve Manavgat ile olacak. Seçimlerde aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Seçimlerin Üyelerimize, Odamıza, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Şükrü Vural - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement