Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.GAZİPAŞA Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Güvenlik Denetim Komisyonu, turizm sezonu öncesi ilçedeki 6 otelde denetim yaptı.

19.04.2013 17:25

Foto: Törenden

===

Oteller denetlendi

GAZİPAŞA Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Güvenlik Denetim Komisyonu, turizm sezonu öncesi ilçedeki 6 otelde denetim yaptı. Denetimlerde işletmelerdeki eksiklikler tespit edilerek işletme yetkilileri uyarıldı. Denetimlerde belediye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı'ndan görevliler yer aldı.

Gazipaşa Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Halil İbrahim Köken, yaptığı açıklamada, ilçede faaliyet gösteren otel ve apartları denetlediklerini kaydetti. Denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceğine işaret eden Köken, "Eksikleri tespit ederek gerekli uyarıları yaptık. Burada amaç cezalandırmaktan ziyade sorunları çözmek. İşletmelerimiz kalite hizmet için önlem alacak ve eksiklerini giderecek" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Oteller denetim

===

Hastanenin borçları bitti

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş ile Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Dr. Bahri Özdemir, Gazipaşa Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastane personeliyle bir araya gelen Taş ve Özdemir, hastanedeki gelişmelerin sevindirici olduğunu kaydetti. Hastanedeki hizmet kalitesinin artmasının yanı sıra borç stoğunun da eritildiğini belirten Özdemir, borçların bitmek üzere olduğunu söyledi.

Hastanenin 5 ay öncesine kadar 1 milyon 594 bin lira olan borcunun şu an 285 bin liraya düştüğünü vurgulayan Özdemir, "Kamu Hastaneler Birliği kurulduktan sonra, hastane çalışanlarının desteğiyle yapmış olduğumuz çalışmalarla borcu azalttık. Hastane stokunda 130 bin liralık malzeme bulunuyor. Bu stokları düştüğümüzde ise hastanenin borç stoku 155 bin liraya düşmüş olur. Bu borcu da kısa sürede biteceğiz" dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş ise yatırımlara devam edeceklerini ifade etti. Kasım 2012'den bu yanan hastaneye endoskopi ve doppler ultrasonografi cihazı aldıklarını belirten Taş, "Hastaneye 4 kişilik yoğun bakım ünitesi ve yeni bir poliklinik binası yaptırdık. Bir yandan borçları öderken bir yandan yatırım yapmaya devam ettik. Önümüzdeki günlerde yeni cihazlar gelecek. Hastanedeki sorunları minimum düzeye indireceğiz" diye konuştu.

HASTANE İNŞAATI YENİDEN BAŞLAYACAK

Yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle yapımı 4 ay önce duran 75 yataklı yeni Gazipaşa Devlet Hastanesi binasının inşaatının da yeniden başlayacağına değinen Taş, "Yeni firma çalışmalara önümüzdeki haftalarda başlayacak." dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, hastane ziyaretinden

===

Kutlu doğum kermesine yoğun ilgi

GAZİPAŞA'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kermes düzenlendi. Merkez Camii'nde düzenlenen kermese Kaymakam Muhittin Pamuk, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit, DSP İlçe Başkanı Murat Altay'ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldı. Büyük ilgi gören kermeste, yiyecek ve el işi ürünler satışa sunuldu. Etkinlik hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Ahmet Şamil Ok, Kutlu Doğum Haftası'nın önemine dikkat çekmek, birlik ve beraberlik sağlamak amacıyla kermes düzenlediklerini söyledi. Kermeste, kuran kursu öğrencileri, öğretmenleri ve din görevlileri hazırladıkları yiyecekleri davetlilere ikram etti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA

Foto: Kermesten

===

Öğrencilere değerler anlatıldı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde yürütülen 'Değerler Eğitimi' kapsamında Hacıveliler İlköğretim Okulu tarafından yürütülen 'Bir küçük değer, binlerce insana değer' konulu proje kapsamında 5 bin adet magnet dağıtılacak. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle proje vatandaşlara tanıtıldı. Etkinliğe Kaymakam Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Ahmet Acar, 'Değerler Eğitimi'nin anmacının her öğrencinin saygı, sevgi, hoşgörü, milli ve ahlaki değerlerle bezenmiş, bu değerleri davranış şekline dönüştürmüş erdemli insanlar olarak toplumda yer almalarını sağlamak olduğunu söyledi. Acar, kendilerinin de proje kapsamında çocukları ve gençleri bilgiyle donatmanın yanında milli ve ahlaki değerlere bağlı 'iyi, sosyal ve eğitimli insan' olarak yetiştirmek için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Değerler Eğitimi kapsamında okulda 8 ana değer üzerinde çalışma yürüttüklerini ifade eden Acar, "Bunlar, saygı ve sevgi, dayanışma ve özgüven, iyilik, çalışma, çalışkanlık ve başarı, çevre bilinci ve küresel sorumluluk, duyarlılık, vefa ve vatanseverlik. Okulda verilen değerler eğitiminin ailede de devam etmesi için 'Bir Küçük Değer, Binlerce İnsana Değer' projesini hayata geçirdik" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan 'Çanakkale Ruhu' konulu tiyatro gösterisi sahnelendi. Değerlerimiz konulu pandomim gösterisinin ardından öğrenciler, üzerinde değerlerimizi anlatan güzel sözler bulunan magnetleri davetlilere dağıttı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Etkinlikten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement