Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.İmza töreninden, konuşmacılardan fotolar.

04.12.2012 17:33

Foto: İmza töreninden, konuşmacılardan fotolar.

===

Sağlık çalışanı tepkili

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi A Blok girişinde bir araya gelen Dev Sağlık-İş Antalya Bölge Şubesi üyeleri adına basına açıklama yapan Şube Başkanı Bekir Çivi, güvenceli çalışmak istediklerini, insanca yaşanacak bir asgari ücret istediklerini, ücret indirimlerinin haksız ve hukuksuz olduğunu ve onay vermediklerini söyledi. Bekir Çivi, "Bir kez daha haklarımız için, güvenli ve insanca yaşanabilir ücret için, hastanemizde yaşanan ücret indirimi gibi haksız ve hukuksuz uygulamaların ve yer değişiklikleriyle uygulanan baskının son bulması için toplandık" diye konuştu.

"Öncelikle taşeron çalışma biçimine karşı güvenceli çalışma hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum" diyen Çivi, "Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yıllardır ekip halinde sağlık hizmeti veriyoruz. Sağlık hizmeti veren sağlık işçileri olarak yenilenen ihalelere bir mal gibi alınıp satılıyoruz" diye konuştu. Taşeron firmalarla yapılan ihalelerin 'hileli' olduğu tespit edilmesine rağmen üniversite yönetiminin bu ihaleleri yapmaya devam ettiğini aktaran Çivi, şöyle dedi:

"Üniversitenin ve bizim emeğimizi sömüren taşeron firmaların bakanlığın kadrolu işçiler olarak çalıştırılmamız gerektiğine dair kararına karşı çıktıkları dava, yarın Antalya 1. İş Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Ülkenin dört bir yanındaki işçi kardeşlerimizle birlikte güvenceli çalışma hakkı için mücadelemizi büyüterek sürdürmeye devam edeceğiz. Üniversite yönetiminin de taşeron çalıştırma adı altındaki haksız ve hukuksuz uygulamaya son vermesini ve bakanlık kararını uygulamasını istiyoruz."

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: İşçilerin toplu fotosu

===

Finike Terminali'nde otobüs girişine zam

FİNİKE Belediyesi Aralık Ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Üyesi Cengiz Tuna ve Murat Subaşı'nın mazeretleri nedeniyle katılmadığı toplantıda 3 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda, terminale giriş-çıkış yapan araçların sefer başına ödedikleri ücret tarifesi görüşüldü.Başkan Dülgeroğlu ve meclis üyelerinin yaptığı değerlendirme sonrasında büyük yolcu otobüslerinin 10 TL olan ücreti 15 TL'ye yükseltilirken, minibüs ücreti ise önceden olduğu gibi yine 7 TL olarak belirlendi.

Finike Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi'ne EMG cihazı alınmasına yönelik yardım talebi de ikinci gündem maddesi olarak görüşüldü. Değerlendirmenin ardından hastaneye 15 bin TL yardım yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda ayrıca takipli belediye alacakları ile gündem dışı olarak Belediye'nin personel için düzenlemek istediği Şirince gezisi görüşüldü.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Yangın tek katlı evi küle çevirdi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'ne bağlı Çobanlar Köyü'nde tek katlı bir ev çıkan yangında kül oldu. Yangın önceki gün akşam saatlerinde meydana geldi. Erdoğan Gülen'e ait tek katlı evde, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede evin her yerini saran alevler evi küle çevirirken, yangın esnasında ailenin hiçbir ferdinin evde olmaması can kaybının yaşanmasını engelledi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen ev kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış sebebi tespit edilemezken, jandarma olayla ilgili geniş çaplı tahkikat başlattı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yanan evden resimler - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement