Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu 17 Nisan'da başlayacak Turizm Haftası kapsamında Manavgat susamı ile yapılan ürünler tanıtılacak.

20.03.2013 17:34

Foto: Akülü araba hediye edilirken foto

===

Turizm Haftası'nda Manavgat Susamı tanıtılacak

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu 17 Nisan'da başlayacak Turizm Haftası kapsamında Manavgat susamı ile yapılan ürünler tanıtılacak. Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, Nisan ayının üçüncü haftasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi. Etkinlikler kapsamında pasta, tatlı ve yemek yarışması düzenleneceğini belirten Doç. Dr. Sert, yarışmaya katılacak pasta, tatlı ve yemeklerin susam ürünlerinden oluşacağını belirtti.

Manavgat susamının tane büyüklüğü, verimi, kokusu, yağı ve renk bakımından en çok tercih edilen ve dünyanın en kaliteli susamları arasında olduğuna işaret eden Doç. Dr. Sert, Manavgat susamını tanıtmak, pazarlamak ve daha ön planda tutmaya çalıştıklarını anlattı. Doç. Dr. Sert, "17 Nisan'da yapılacak Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 1. Susam Ürünleri Yarışması'nı düzenleyeceğiz ve bu yarışmayı geleneksel hala getireceğiz. Manavgat susamını her yıl tanıtacağız" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Doç. Dr. Hacer Bakır Sert

===

FMYO iki program için YÖK'ten müjdeli haber bekliyor…

FİNİKE Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar, 2013-2014 Akademik yarıyılında açılması hedeflenen Lojistik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programlarının Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildiğini ve onay için YÖK'e sunulduğunu kaydetti. Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelerek neden Lojistik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programlarını açmak istediklerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Akpınar, dış ticaret hacmi artan ülkede sektöre nitelikli eleman yetiştirmenin önemli olduğuna dikkati çekerek şöyle dedi: "Lojistik programının Akdeniz Üniversitesi'nde önlisans programı yok. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ise sadece iki birimde var. Türkiye genelinde yaygın ve doluluk oranının yüksek olması, mezunlar için istihdam kolaylığı sağlaması ve ilçenin beklentilerine uygun olması nedeniyle bu iki programı açmayı planladık."

Açılacak programlarla ilgili ilçe yöneticileriyle yaptıkları olumlu görüşmeler ve destekler sonrasında hazırladıkları dosyayı AÜ Senatosu'na sunduklarını kaydeden Akpınar, "Cuma günü gerçekleştirilen senato toplantısında 2013-2014 öğretim yılından itibaren lojistik programı ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programlarının örgün ve ikinci örgün öğretim olarak açılması, ayrıca her bir programa da 50 öğrenci alınması teklifi oy birliğiyle kabul edildi" diye konuştu.

Bunun sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Akpınar, şöyle devam etti: "Bu bizi sevindiren bir gelişme. Üniversite yönetiminin konuya gösterdiği duyarlılık ve gerekçelendirilen sürece ilişkin destek bizi mutlu etti. AÜ Senatosu'nda kabul edilen programlar şu aşamada YÖK'e sunuldu ve biz oradan gelecek müjdeli haberi bekliyoruz. Açılan programların sürdürebilirliği önemseniyor. Biz zaten bu sürecin başlangıcında da bunu dikkate alarak iki programın açılmasını istedik."

Birimin nicel olarak geliştirilmesi ve öğrenci sayısının arttırılması konusunu önemsediklerini anlatan Akpınar, kurumsallaşma ve kalite odaklı yönetim anlayışıyla yol haritası belirlediklerini söyledi. Bu yönetim politikasının da sayısal olarak sürdürebilirliği getireceğini belirten Akpınar, "YÖK'ten gelecek olumlu kararla birlikte gelecek öğretim döneminde her iki programa gece ve gündüz öğrenci alınması durumunda birinci yılda ilçemize 200, ikinci yıl da 400 öğrenci yeni öğrenci kazandıracak. Bu durumda okulumuzun öğrenci sayısının 750 den bin 200 düzeyine yükseleceğini öngörüyoruz" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: (soldan sağa) Finike Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi, Gürcü Kaya, Metehan Yaykaşlı, Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar, Okul Sekreteri Özlem Yalçın.

Foto 2: Finike Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement