Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (8)

Foto.GÜLBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Genel Müdür Hasan Çelik, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

14.05.2013 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Ödül töreni

===

Gülbirlik'ten Başkan Günaydın'a ziyaret

GÜLBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Genel Müdür Hasan Çelik, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten Genel Müdür Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Demir, Başkan Günaydın'a gül üretimi hakkında bilgi verdi. Gül hasadının geçen yıla göre 13 gün önce başladığını kaydeden GÜLBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, gül üretimin kent ekonomisine sağladığı katkının önemine işaret etti.

Isparta Belediyesi tarafından şehrin muhtelif yerlerine yapılan gül anıtının vatandaşlar tarafından beğenildiğini ve takdirle karşılandığını belirten Demir, Belediye Başkanı Günaydın'a gülle ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Günaydın ise "Bu yıl yağışların bereketli olması, güldeki rekoltenin iyi olmasına sağladı. Umarım üretim gül üreticisinin beklentisini karşılar" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Üniversite öğrencileri kütüphane açtı

MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencileri Durali Ünlü ve Ebru Kale'nin girişimiyle Gündoğdu Beldesi İlköğretim Okulu'na kütüphane açıldı. Kütüphanenin açılışına Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Gündoğdu Belde Belediye Başkanı Ahmet Yanıkara, Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu'nda görevli öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, "Hepimiz üniversitede okuduk ya da okuyoruz. Okumak ayrı, bu tür sosyal projeler yapmak ise bambaşka. Öğrencilerimizi kutluyor, daha fazla kütüphane ve sosyal projelerde görev almalarını bekliyorum" dedi. Projeyi hayata geçiren 2'nci sınıf öğrencileri Durali Ünlü ve Ebru Kale ise proje için Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin aldıklarını kaydetti.

Kütüphane açmaya uygun bir okul gösterilmesinin ardından çalışmalara başladıklarını kaydeden Ebru Kale, "Bize Gündoğdu İlköğretim Okulu önerildi. Önce okulun ikinci katındaki odayı düzenledik. Daha sonra Bucak esnafından destek istedik. Masa, sandalye, kitap, bilgisayar, fotokopi makinesi ve kitapları yerleştirmek için dolap temin ettik. Öğrenci arkadaşlarımızın desteği ve yapılan bağışlarla kütüphaneye 1200 kitap kazandırdık" dedi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Kütüphane açılışı

===

TSM korusu büyüledi

BURDUR Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'nda konser verdi. Konseri Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, MAKÜ Genel Sekreteri Yusuf Altındal, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özboyacı ve Serdar Başgül ile vatandaşlar izledi.

Rast peşrevle başlayan konser, İsmail Dede Efendi'nin 'Yine bir gül nihal aldı bu gönlümü' adlı ölümsüz eseriyle devam etti. Baki Duyarlar, Suat Sayın, Ali Şenozan, Alpay gibi pek çok sanatçıdan koro ve solo olarak şarkılar seslendiren Türk Sanat Müziği Topluluğu, dinleyenlerin beğenisini kazandı. Konser sonunda saz heyetindeki Neyzen Rukiye Selçuk, Başkan Akkaya'ya kendi yaptığı karakalem portresini hediye etti. Başkan Akkaya ve Rektör Saatcı, şefi Mehmet Özer'e çiçek ve plaket verdi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Konserden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement