Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (2)

Foto.BURDUR'da trafik sorununa çözüm getirmek için ynei çevre yolunun kentin ana caddelerine bağlanması için çalışma başlatıldı.

09.11.2012 10:37

Foto: Valinin ziyaretinden, spor yaparken

Çevre yolu sanayi kavşağına bağlanıyor

BURDUR'da trafik sorununa çözüm getirmek için ynei çevre yolunun kentin ana caddelerine bağlanması için çalışma başlatıldı. Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, çalışmaları yerinde inceledi, bilgi aldı. Başkan Akkaya, çalışmalarla Vali Konağı Kavşağı, Nene Hatun Caddesi, İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi, 2'nci Cadde ve Kemal Solmaz Caddesi'ni takip eden yeni çevre yolunun, Sanayi Kavşağı'na bağlanacağını söyledi.

Yeni çevre yolunun 35 metre genişliğinde olduğuna dikkati çeken Başkan Akkaya, "Yeni sanayiden gelen bir araç hiç şehir içine girmeden Vali Konağı'na kadar gidebilecek. Şu anda yolun alt yapısını tamamlıyoruz. Asfaltlama çalışmasına başlamak için Devlet Demir Yolları'nın hemzemin geçit düzenlemesini bitirmesini bekliyoruz" dedi. Başkan Akkaya yolun trafiğe açılmasıyla ağır tonajlı araçların şehir içine girmeyeceğini ve trafikte rahatlama yaşanacağını kaydetti.

Onur ÖZKAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Başkan Akkaya yol çalışması

====

Isparta'da duble yol isyanı

ISPARTA'nın Antalya ile ulaşımını sağlayan 111 km'lik Dereboğazı'nın 'çift yol'a dönüştürülmesi talepleri rafa kaldırıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü 2013 Yatırım Programı'na Ağlasun- Çeltikçi-Bucak- Antalya hattını alınca ortalık karıştı. AK Partili İl Genel Meclis üyelerinin dahi tepki gösterdiği duble yol kararı, önceki gün İl Genel Meclisi'nin ana gündem maddesini oluşturdu. Vali Memduh Oğuz'un da katıldığı meclis toplantısında AK Parti'li Kadir Şallı, Dereboğazı'nın duble yol programına alınmasını içeren önerge sundu.

BUCAK AĞLASUN YOLU RANTABIL OLMAZ

Ispartalının hayali olan bu yolun standardının yükseltilerek duble yol haline getirilmesi gerektiğini ileten Şallı, "Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Isparta- Antalya duble yol projesini Ağlasun- Bucak üzerinden yapma kararı aldığını öğrendik. Bu yatırım rantabıl değildir. İstanbul, Ankara, Afyon üzerinden gelip Antalya'ya gidecek sürücüler hiçbir zaman bu yolu tercih etmeyecektir. Antalya'nın batısına gidecekler zaten duble yol hattını kullanacaktır. Antalya'nın doğusuna gidenler yine Dereboğazı yolunu tercih edecektir" diye konuştu.

ELİMİZE ŞEKER VERDİLER

Daha sonra söz alan MHP'li Mustafa Artan, "Dereboğazı yolu Isparta'nın bir sevdasıdır. Dereboğazı yolu sadece Isparta'yı Antalya'ya bağlamaz. Sütçüler bölgesini, hatta Antalya'nın kör köylerini bile dünyaya açan yoldur burası. Tüm iller duble yolla birbirine bağlanırken, Isparta duble yoldan geri kalıyor. Ağlayan çocuğu avutmak için eline şeker verilen çocuk misali Isparta'ya şeker verdiler. Isparta vekilleri kabiliyetli değil. ya da Burdur vekillerinin kabiliyeti Isparta vekillerinin kabiliyetinin üzerine çıkmış" dedi.

VALİ: KONU ANKARA'DA GÖRÜŞÜLECEK

Vali Memduh Oğuz ise duble yol projeleri konusunda vekiller ve bakanlar düzeyinde Ankara'da önümüzdeki günlerde görüşme yapılacağını ifade etti. Vali Oğuz, "Bucak Ağlasun yolunun duble yol olması Isparta'ya zarar vermez. Bucak'ın Isparta'ya sempatisi var. Sosyal ve ekonomik açıdan Bucak'ı Isparta'ya bağlamış olursunuz. Burdur, Bucak, Ağlasun duble yolu Dereboğazı yolunun alternatifi değildir. Konya- Isparta -Burdur- Antalya bölünmüş yol projesidir. Dereboğazı yolu bu projenin ikinci üçüncü etabıdır. Dereboğazı yolunu duble yol kapsamına hemen alın diyemeyiz ama programın öne çekilmesi için görüşeceğiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Dereboğazı yolu, meclisten fotolar, Kadir Şallı

===

'Gökyüzünün Yarısı'nı anlattılar

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 'Gökyüzünün Yarısı' adlı proje, Isparta Valisi Memduh Oğuz'a tanıtıldı. SDÜ Sosyoloji Bölümü öğrencileri Gözde Büyüksamancı, Dilek Köse, Tuğba Aslan, Süleyman Aydemir, Nazlı Tuğçe Baytaroğlu ve Onat Tekeli tarafından Çünür Mahallesi kadınlarına yönelik yürütülen 'Gökyüzünün Yarısı' adlı proje, Vali Oğuz'a tanıtıldı.

Prof.Dr. Songül Sallangül, Arş.Gör. Ayşe Alican, Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç ve Çünürlü kadınlarla birlikte Vali Oğuz'u makamında ziyaret eden öğrenciler, projelerini anlatma imkanı buldu. Ağustos 2012 tarihinde başlayan projelerinin sonuçları hakkında açıklamada bulunan öğrenciler, "Bu projeyi kadınlarımızdaki farkındalık düzeylerini artırmak amacıyla gerçekleştirdik. Çünür Mahallesi'nde ikamet eden kadınlara yönelik ilgili hocalarımız tarafından sosyal, hukuksal, siyasal alanlar başta olmak üzere her alanda eğitimler verildi" dedi.

Proje kapsamında kadınları ev ortamında kamusal alana çıkarttıklarını belirten Arş.Gör. Ayşe Alican, "Özellikle çalışmayan, sadece ev işleriyle uğraşan kadınlarımızı, kamusal alanda kendini çok fazla gösteremeyen kadınlarımızı kamu bürokrasisiyle tanıştırmak istedik. Bazı kadınlarımız başlarına herhangi bir iş geldiğinde nereye gideceklerini, hangi devlet dairesine gideceklerini bilmiyorlardı, bu bilinci oluşturmaya çalıştık" dedi.

Projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Oğuz, "Burada öğrencilerimiz proje dahilinde kadına yönelik şiddet konusunda aydınlatıcı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans tanıyoruz. Bu konuda hiç tavizimiz yok. Eğer bir kadınımız şiddete maruz kalabileceğini anladığı anda bize haber verdiyse hemen anında ona koruma sağlıyoruz. Öğrencilerimizle birlikte şu hanımların oluşturduğu ortam bir demet çiçek gibi, bu toplumsal hayatımızın süsü ve gücüdür. Sizleri tebrik ediyorum ve bu tür projelerin devamını diliyorum" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Gergin meclis

ALANYA'nın Tosmur Belediye Başkanı Ak Partili Musa Özdemir'e ait bir otelin de yer aldığı caddedeki işyerlerine arkat (kemer) yapılmasına imkan sağlanması amacıyla gündeme getirilen imar planı tadilatı, Alanya Belediye Meclisi'ni karıştırdı. Danıştay 8'inci Daire Başkanlığı kararı sonucu Cikcilli, Oba, Kestel ve Çıplaklı beldeleriyle birlikte Alanya'ya bağlanan ve 2004 yılı itibariyle tüzel kişiliği sona erecek Tosmur Belediyesi, Alanya Belediye Meclisi'nden '15 metrelik yol' ile ilgili imar planı tadilatı yapılmasını talep etti.

Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir'e ait Diamond Hill Resort Hotel'in de yer aldığı yoldaki işyerlerine 'arkat' yapılmasını sağlayacak plan değişikliğinin görüşülmesi sırasında sert tartışmalar yaşandı. Konu, bağımsız üyelerle Ak Partili üyeleri karşı karşıya getirdi. Bağımsız Meclis Üyesi Kemal Babaoğlu, "Tosmur Beldesi'nde yaşanan bu manzara ve 5 aydır İmar Komisyonu'nda sürünen bu dosya, Ak Parti zihniyetinin en çarpıcı örneğidir. Ak Parti'nin 'Biz kanun kitap tanımayız. Gerekirse kitabına uydururuz' anlayışının en çarpıcı örneğidir" dedi.

Babaoğlu'nun suçlamalarına yanıt vermek için söz alan Ak Partili Mustafa Berberoğlu ise "İmar Komisyonu 5 aydır bu konu üzerinde çalışıyor. Arkatlarla ilgili Antalya Valiliği neyi uygun görüyorsa biz de onun uygulanmasını istiyoruz ve kimsenin kayrılmasını istemiyoruz. Bu ortamda yasalara en saygılı parti biziz. Biz imar planında bütünlüğü bozarak 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan bir grup değiliz. Biz Ak Parti zihniyeti olarak yasalara saygılıyız. Sizin gibi hakimin karşısına çıkmadık ve rant peşinde de koşmadık" diye konuştu.

Bu sözlerin üzerine ortam gerildi. MHP'li Cemal Palamutçu, "Bizim yargılandığımız dava yüz kızartıcı bir suç değil" derken, Bağımsız Meclis Üyesi Tevfik Darı ise "Yazık sana diye" bağırdı. Bağımsız Üye Kemal Babaoğlu da "Ağzından çıkan lafı bil de konuş. Adamın asabını bozma" diye Berberoğlu'na tepki gösterdi. Meclis Başkanı Sipahioğlu'dan söz alan Babaoğlu, "Bizi hiçbir şerefsiz rantçılıkla suçlayamaz kardeşim. Rant yaptığımızı ispat eden çıkar her yerde açıklar. Varsa böyle bir belgesi olan çıkar konuşur. Hiç kimse ortaya bir laf atıp kenara çekilemez" dedi.

Belediye Başkanı Sipahioğlu, Kemal Babaoğlu'nun konuşması bitince tarafları sükunete davet etti. Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir'e ait oteli de ilgilendiren imar planı tadilatı talebi, yapılan oylamada kabul edilmedi. Ak Partili 10 meclis üyesi tadilat talebinin yerinde olduğunu belirterek 'Evet' oyu kullanırken, Ak Partili Kerim Bulut çekimser oy kullandı. CHP'li 4 üye, bağımsız 7 üye ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da Tosmur Belediyesi'nin talebine ret oyu verdi. MHP'li Cemal Palamutçu ve İbrahim Görüş ise çekimser oy kullandı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Meclisten fotolar

===

Gazipaşa'ya 2 kavşak müjdesi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, D-400 Karayolunun iki ayrı noktasına kavşak yapılacağı müjdesini verdi. Mustafa Karademir, Gazipaşa ve Alanya arasında yapımı süren yol çalışmalarını incelemek üzere geldiği Gazipaşa'da, ilk olarak Kaymakam Muhittin Pamuk'u makamında ziyaret etti. Karademir, yolun eksik kalan kısımlarının tamamlanması için yapılacak ihaleye sıcak asfaltın da eklendiğini aktardı.

D-400 Antalya- Mersin karayolu üzerindeki Ekmel Mahallesi'ne alt geçit, Çobanlar köyüne ise kavşak yapılacağını belirten Karademir, "Alanya'dan Güney Köyü'ne kadar yaptığımız yol sıcak asfalt olacak. 1 kilometrelik asfaltın devlete maliyeti 2.5 milyon lira. İhalenin ardından orta refüjler, kaldırımlar, yan yollar, istinat duvarları, kavşaklar ve sıcak asfalt işleri yapılacak. Ayrıca Güney Köyü'nden sonra yapılacak olan 4.6 kilometrelik tünel işi de ihale edilecek" dedi.

Gazipaşa'yı ikiye bölen D-400 karayolunda yaşanan kavşak sıkıntısına değinen Kaymakam Pamuk, yapımı süren yol çalışmasında kavşak sayısının düşürülmesinin bölge halkında büyük mağduriyet oluşturduğunu belirtti. Pamuk, "İlçe halkı için önem arzeden noktalar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Çamlı Mezarlığı karşısında kavşak olmaması. Diğeri ise Meslek Yüksek Okulu, spor salonu, itfaiye, anaokulu, stadyum ve belediye kademesinin olduğu bölge. Bu iki noktanın yeniden ele alınmasını istiyoruz" dedi.

Ziyarete katılan AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit de ek kavşak yapılması için talepte bulundu. Çarşı merkezinden yangın ihbarı alan bir itfaiyenin Denizkızı Kavşağı'na ulaşmak için 2 kilometre mesafe katetmesi gerektiğini belirten Akşit, "Daha önceden tapu müdürlüğü ve esnaf odasının olduğu bölgede bulunan kavşak iptal edildi. İtfaiyenin önüne bir kavşak konulmazsa ilçe merkezinin trafiği alt üst olur. Buraya kavşağın konulması şart" diye konuştu.

Karayolları'nın politikası gereği kavşak sayısını azalttıklarını ifade eden Karademir, "Bahsettiğiniz mesafe çok büyük bir mesafe değil. Bu nedenle kavşak yapmak doğru olmaz. Bölgeye bakalım. Eğer müsait olursa toplayıcı yol yapabiliriz" dedi. Kaymakam Pamuk ve Bahattin Akşit'in ısrarı üzerine Müdür Karademir, itfaiye girişinde inceleme yapmayı kabul etti. Bölgede yapılan inceleme sonrası Karademir, ikna oldu ve kavşak yapılması için yüklenici firmaya talimat verdi. Karademir, Çamlı Mezarlığı karşısına kavşak yapılmasına da onay verdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir, kaymakamlık ziyaret, yolda incelemeden foto

===

Vali 'İlim Şehri Isparta' projesini anlattı

ISPARTA İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, kentin ilim şehri olması durumunda birçok sorununun kendiliğinden çözüleceğini söyledi. Isparta sevgisinin kimsenin tekelinde olmadığını belirten Vali Oğuz, "Anahtar kelimeler 'Isparta sevgisi', 'Isparta buna layıktır' olmalı. Ortak hissiyatımız Isparta'yı sevmektir" dedi.

Isparta'yı 1.5 yıldır tetkik ettiğini aktaran Vali Oğuz, şöyle dedi: "Bir slogan belirledik Mekke-Medine-Kudüs-Isparta dedik. Mekke, Medine, Kudüs şerefli şehirler Isparta ise vazifeli şehir. Isparta'nın vazifesi ilim. Isparta'nın ağırlığı ne kadarsa o kadar hizmet çekecek. Isparta Antalya'nın arka bahçesi olmakla değil, diğer iller Isparta'ya yakın olmakla övünecek."

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na 'İlim Şehri Isparta' projesinin sunulduğunu ileten Vali Oğuz, "Bunu bir organizasyon haline getireceğiz. Isparta ilim şehri olduğunda yükseköğretimin yoğunlaştığı yer Isparta olacak. İlim şehri olduğunuzda o zaman sizin taşınız toprağınız kıymetli olur. İlçelere köylere bile eğitim yatırımları gelir. Buraya hücum başlar" diye konuştu.

Isparta'da kamu hizmetlerinin en güzel şekilde yürütüldüğünü ifade eden Vali Oğuz, "Isparta'da kimse kimseyle kavgalı değil. Siyasi ayrım kesinlikle yapılmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Türkiye'de 4+4+4 sistemini en iyi uygulayan kentin bizim olduğunu söylediler. Yeni yatırımlarla daha iyi sonuç alacağız. 2013'te maddi kaynak açısından da yüzde 100 artış olacağına inanıyorum" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Vali Mecliste konuşurken

===

En büyük hayali ekonomi üniversitesi

AFYONKARAHİSAR Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, en büyük hayalinin Afyonkarahisar'a ikinci bir üniversite kurmak olduğunu söyledi. Üniversitenin kent hayatına doğrudan ekonomik ve sosyal olarak katkıda bulunduğunu aktaran Mühsürler, "Rekabet olursa kalite artar" dedi. Borsa'nın arkasındaki alanın bu hayali için uygun bir arazi olduğuna dikkat çeken Mühsürler, şöyle dedi:

"Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin yanında bir üniversitenin daha açılması, şehrin önünün açılması demektir. Üniversite, dışa açılan penceredir. Tarım- ticaret merkezi, canlı hayvan borsası ile Emirdağ ve Dinar alım-satım salonlarını gerçekleştirdikten sonra en büyük hayalim, Borsa'nın arkasındaki 75 bin metrekarelik arsada Afyon Borsa Ekonomi Üniversitesi kurmak" dedi.

Bu üniversite için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan destek alabileceğini kaydeden Mühsürler, "Eskişehir ve Konya'nın gelişmesinde ikinci üniversitenin de etkisi var. Türkiye'nin tüm vilayetlerinden öğrenci geliyor. Bu öğrenciler, kent ekonomisine doğrudan katkı sağlıyor. Berberinden simitçisine kadar herkes bundan ekmek yer" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mehmet Mühsürler

===

Başhekim Kara: Kapımız herkese açık

SERİK Devlet Hastanesi yeni başhekimi Biyokimya Uzmanı Dr. Yusuf Kara, göreve başladı. Başhekim Kara, Serikli olmaktan dolayı gururlu olduğunu belirterek, "Memleketimin hastanesinde Serik halkına hizmet etmek için buradayım. Hastaneye hasta olarak gelen herkes tedavisinin ardından moralle ayrılacak" dedi.

Hastane idaresi olarak kapılarının herkese açık olduğunu aktaran Kara, "Başhekimin kapısı kapalı kalmayacak. Halkımız hastanesine sahip çıkarsa biz de kaliteyi en yüksek noktaya getireceğiz. Hedefimiz Antalya'da hastanemizi birinci ligde görmek. Bu başarıyı, bu kadroyla başaracağız" diye konuştu.

İŞTE HASTANENİN A TAKIMI

Yusuf Kara'nın dışında başhekim yardımcılığına Op. Dr. Genel Cerrah Uzmanı Kadir Kumbul atanırken, idari mali işler müdürlüğüne Ali Kandil, idari mali işler müdür yardımcılığına Fatma Erdoğan, sağlık bakım hizmetleri müdürü Zeynep Bulut, sağlık bakım hizmetleri müdür yardımcısı Gülden Apak oldu.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Başhekim Yusuf Kara, toplu foto

===

Öğrencilerden örnek davranış

ANTALYA'nın Demre ilçesindeki 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 4-A sınıfı öğrencileri, örnek bir davranışa imza attı. Öğrenciler, engelli yaştaşları için mavi kapak topluyor. 4-A sınıfının 11'i kız 27 öğrencisi, Mart ayından bu yana mavi kapak topluyor. Öğrenciler, bugüne kadar topladıkları 10 bin mavi kapağı, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edecek.

4-A Sınıfı öğretmeni Aysun Yalçın, geçen yıl bir derste konuyu öğrencileriyle konuştuklarını belirterek, "Konunun önemini anladılar ve mavi kapak toplamak istediler. 27 öğrencim kampanyaya dört elle sarıldı. Kısa sürede 10 bin kapak topladılar. Kapakları Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ederek, bir tekerlekli sandalye alınmasına katkı yapacağız" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement