Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır Açıklaması

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, iki ay sonra erken seçime gidileceğini hatırlatarak bu seçim ve sonrasında uzunca bir süre daha ülkenin koalisyonlarla idare edileceği konusunda hemen hemen bütün kamuoyu araştırma şirketlerinin hem fikir olduğunusöyledi.

26.08.2015 13:19

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, iki ay sonra erken seçime gidileceğini hatırlatarak bu seçim ve sonrasında uzunca bir süre daha ülkenin koalisyonlarla idare edileceği konusunda hemen hemen bütün kamuoyu araştırma şirketlerinin hem fikir olduğunusöyledi. Bütün gelişmiş dünyada koalisyonun ortak akıl, uzlaşma ve birlikte yönetme olarak algılandığını hatırlatan Çandır " Bu kapsayıcılık cesaret ister, bilgi ve birikim ister. Her kim ki, kapsayıcı, katılımcı ve birlikte yönetimi içeren koalisyona; kaostur ve kabustur diyorsa onun gelişmiş dünyada yeri yoktur. Çünkü Son altmış yıldır Avrupa, bu anlayışa sahip koalisyonlarla yönetilmekte ve yönetişim aşamasına geçme gayretindedir." dedi.

EKONOMİ KONUŞMAK İÇİMDEN GELMİYOR

Meclis toplantısının açılışında konuşan Ali Çandır, Ağustos ayı meclis gündemlerinde ekonomi,sosyal ve kültürel konuları içeren 14 madde bulunduğunu ancak son dönemlerde ülkede yaşananlardan dolayı bu konuları konuşmanın içinden gelmediğini söyledi. " Ekonominin, üretimin, ticaretin ve kentimizin sorunlarını, risklerini ve fırsatlarını konuşmak, tartışmak ve önerilerimizi memleketi yönetmekle yetkilendirdiğimiz kişilere iletmek isterdik." diyen Çandır " Biz isterdik ki iş dünyasını, ekonomiyi ve ticareti konuşalım. Biz isterdik ki yatırım, istihdam ve büyüme konularını detaylarıyla analiz ederek önerilerimizi paylaşalım. Ama gelin görün ki, bu temel konular, artık bizim için bile tali durumda kalmış ve önemini yitirmiştir.Ankara'da siyaset, yedi haziran günü milletin çıkarttığı hesabı, millete düzelttirme dayatmasıyla uğraşırken, palazlanmış terör örgütleri hiçbir insani değer tanımaksızın canımızı alma ve ocağımızı söndürme yarışına girmişlerdir. Yiten canlarımızın ve sönen ocaklarımızın acısı yüreğimizi dağlamaktadır. Bütün şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize yaşatılan bu acıları ve bu ölümleri önleyemedik! Şehitlerimiz ve yakınları, bizleri affetsinler. " dedi.

Siyaset yapıcıların her ne kadar ülkenin hükumetsiz olmadığı, işlerin yolunda olduğunu, gece gündüz demeden bunun için çalıştıklarını ve bütün tedbirleri aldıklarını söylemelerine rağmen ekonomik, politik ve toplumsal göstergelerin bu söylemleri hiçbir şekilde teyit etmediğini ileri süren Çandır, " Artık bizim ne bir üst akla, ne de bir tek akla ihtiyacımız var. 'Ben ne dersem o' mantığına da ihtiyacımız yok. Çok daha fazla aklıselim ve sağduyu ile düşünme ve hareket etme zamanındayız. Ortak aklımızı, ortak vicdanımızı ve birlikte hareket etme gücümüzü şimdi hayata geçirmeyip de ne zaman geçireceğiz?

Hiçbir iktidar, hiçbir makam ve hiçbir servet, yiten canlarımızın saçının bir teli bile etmez. Tepeden tırnağa bütün herkes böyle bilmelidir. Milletimiz ne bu acıları yaşamayı, ne de hesap düzeltme dayatmasını hak etmemektedir." dedi.

"KAYIP YILLARA 2015'TE EKLENDİ"

Konuşmasında kayıp yıllarımıza 2015'inde eklendiğini ve adım adım 2016'yı da kaybetmeye doğru gidildiğini iddia eden Çandır büyümekten vazgeçtiklerini, ayakta kalmaya çalıştıklarını kaydetti. "Kendimize vatan bellediğimiz bu topraklarda hiçbirimiz, diğerine kin ve nefret besleme, diğerini düşman olarak görme hakkına sahip değildir." diyen Ali Çandır, aksi halde topluca intihar etme yolunun seçilmiş olacağını, bu yolun sadece gerçek düşmanları memnun edeceğini ve hiç kimsenin bu yoldan mutlu ve mesut olarak çıkamayacağını söyledi.

"KAYBETTİĞİMİZ CANLAR GERİ GELMEZ AMA DERS ÇIKARTILIR"

Hala son çıkışın kaçırılmadığnı, insan eliyle getirilmiş bu durumdan yine aklıselim insan eliyle çıkma fırsatının bulunduğunu söyleyen Ali Çandır " Kaybettiğimiz canları yerine koyamayız, çektiğimiz acıları yok edemeyiz. Ama bunlardan doğru dersler almayı artık becerebilmeliyiz. Pusuyla, şiddetle ve silahla sonuç alma sapkınlığından, bizden olmayanları düşmanlıkla ve hainlikle suçlama bağnazlığından kurtulabilmeliyiz. Çünkü ancak o zaman bu gidişatı tersine döndürebiliriz. Vatanımızın ve milletimizin bekası, bu zemini yakalamak için her türlü çabaya değer. Bu uğurda hepimize görevler düşmektedir ve bizler bu görevi yerine getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız." diye konuştu.

"KOALİSYON KAOS VE KABUS DEĞİLDİR"

Konuşmasında iki ay sonra erken seçime gidileceğini hatırlatan ve bu seçimin ardından uzunca bir süre daha ülkenin koalisyonlarla idare edileceği konusunda hemen hemen bütün kamuoyu araştırma şirketleri hem fikir olduğunu söyleyen Çandır, "Bütün gelişmiş dünya bilir ki, koalisyon; ortak akıl, uzlaşma ve birlikte yönetme demektir. Bu kapsayıcılık cesaret ister!, bilgi ve birikim ister. Her kim ki, kapsayıcı, katılımcı ve birlikte yönetimi içeren koalisyona; kaostur ve kabustur diyorsa onun gelişmiş dünyada yeri yoktur. Çünkü: Son altmış yıldır Avrupa, bu anlayışa sahip koalisyonlarla yönetilmekte ve yönetişim aşamasına geçme gayretindedir.

Böyle sağlanan istikrar, bünyesinde sürdürülebilirliği de barındırır. Sürdürülebilirlik; bugünkü neslin ihtiyaçlarını, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından taviz vermeden karşılayabilmektir. Ancak bu koşula sahip istikrar, anlamlıdır.Koalisyonla asla olmaz demek, tüm bu gerçekleri inkar etmek ve yok saymak demektir. Bu tür yok sayışlarla başımıza geleceklerin örneklerini geçmişte sıkça yaşadık. Aynı yanlışları defalarca tekrar edip farklı sonuçlar beklemek, akıl ve mantıkla bağdaşmaz." dedi.

KOMUOYUNA ÇAĞRI

Borsamız meclisinden kamuoyuna çağrıda da bulunan ATB Başkanı Ali Çandır günün elde silah birbirini vurma, yollarda pusuyla canları alma, kentlerde tuzakla birbirimizi boğazlama ve linç etme günü olmadığını kaydetti. Çandır, "Bir üst akılın ya da tek akılın günü hiç değildir. Bu toprakların mayasını oluşturan ortak aklımızı, ortak vicdanımızı ve nihayet birlikte hareket etme kapsayıcılığımızı bir kez daha hayata geçirme günüdür. Hiçbirimiz düşman ya da hain değiliz! Doğuştan gelen özelliklerimiz, farklılıklarımız ve kimliklerimiz hepimizin zenginliğidir. Bir siyaset aracı, malzemesi ve dolgusu asla değildir. Bu seçim döneminde siyasilerden beklentilerimiz; doğuştan gelen özelliklerle değil, bilginin, aklın ve deneyimin imbiğinden geçirilmiş zeka ürünü politikalarla bizim karşımıza çıkmalarıdır." şeklinde konuştu - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement