Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, daha önce belirlenen kütlü pamuk alım avans fiyatına brüt 30 kuruş daha fark verilmesine karar verildiğini bildirdi.
Abdullah Balaban yaptığı yazılı açıklamada, 2011-2012 ürün alım dönemi için açıklanan kütlü pamuk avans fiyatına, kalite farkı gözetmeksizin birliğe bağlı kooperatiflere pamuğunu teslim eden üreticilere 30 kuruş fark vereceklerini belirtti.
Kooperatiflerde randıman esasına göre yapılan alımlarda baz 39 randıman ve yüzde 10 neme sahip "Beyaz ST-1" kalite kütlü pamuğun avans alım fiyatını 1,70 lira olarak belirlediklerini hatırlatan Balaban, bölge rekoltesinin 8-10 bin tondan 25-30 bin ton seviyesine yükseldiğini kaydetti.
Balaban, 2011-2012 ürün alım döneminde de bölge rekoltesinin 35 bin ton olacağını tahmin ettiklerini ancak pamuk ekim dönemindeki olumsuz hava koşullarının rekoltenin düşmesine ve maliyetlerin artmasına neden olduğun bildirdi.
Yaşanan sel felaketiyle de üreticilerin istedikleri geliri elde edemediklerini dikkati çeken Balaban, açıklamasında, "Yaşananlar dikkate alındığında, ANTBİRLİK olarak daha önce belirlediğimiz kütlü pamuk alım avans fiyatına 2010-2011 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim kurulumuza verilen yetki çerçevesinde brüt 30 kuruş daha fark verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.
Fiyat farkı ödemelerine 26 Mart'tan itibaren başlanacağını belirten Balaban, açıklamasında şunları kaydetti:
"İnşallah verdiğimiz fiyat farkı üreticinin yaralarının bir nebze de olsa sarılmasına yardımcı olup, üretimin devamlılığını teşvik eder. Ülkemiz için son derece stratejik bir ürün olan kütlü pamuk üretiminin sadece birlikler tarafından değil, bir tarım politikası olarak benimsenmesi ve daha yüksek miktarlarda desteklenmesi en büyük temennimizdir."
- ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Antbirlik'ten Pamuk Avans Fiyatına Fark Kararı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?