Ardahan'a Misafir Gelen Fransızlar Müslümanlığı Seçti - Son Dakika
Yerel

Ardahan'a Misafir Gelen Fransızlar Müslümanlığı Seçti

Ardahan\'a Misafir Gelen Fransızlar Müslümanlığı Seçti

Yıllardır Fransa'da çalışan Posof'un Süngülü köyünden Ömer Demirci'nin beraberinde misafir olarak getirdiği iki Fransız arkadaşı Müslüman oldu.

15.09.2013 13:20

Yıllardır Fransa'da çalışan Posof'un Süngülü köyünden Ömer Demirci'nin beraberinde misafir olarak getirdiği iki Fransız arkadaşı Müslüman oldu. Posof'a Mariya olarak gelen Fransız bayan Müslüman olarak Meryem adını alırken, eşi Fadıl da Fatih adını aldı.

Lübnan asıllı olan ve Fransa'da yaşayan aile, Türkiye'ye gelince insanlardaki samimiyet ve sıcaklığı görünce değişik duygulara kapıldıklarını ve Posof un kuzeyindeki Ucun Tepe'ye çıkınca Müslüman olmaya karar vererek Posof Müftülüğüne müracaatta bulundu.

Posof Müftüsü Ali Çetin, makamında yapılan törene Kur'an okuyarak başladı ve mealini de Arapça olarak açıkladı. Fransızlara, Kelime-i Şahadetten sonra Müslüman olduklarına dair Müftü tarafından belgeleri verildi ve Kur'an hediye edildi.

Ana dili Arapça olan Maria, Meryem adını alırken, Kur'andan Meryem suresini okudu. Fransızlar, program sonunda neden Müslüman oldukları sorusuna, "Bu ancak yaşanır anlatılmaz" şeklinde cevap verdi. Fransızlar, müftüye, ne kadar para vereceklerini sormayı ihmal etmedi. Müftü Ali Çetin de hoş karşılayarak İslam dininde böyle bir şey olmadığını belirtti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'a Misafir Gelen Fransızlar Müslümanlığı Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement