Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Bursa'nın artan nüfus, bina ve iş yeri sayısına rağmen yangın oranı düşen tek il olduğunu söyledi.
Doğan, İtfaiye Daire Başkanlığınca düzenlenen "Tanker Operasyonlarında Acil Durumlar" konulu seminerde yaptığı konuşmada, Bursa'nın, Türkiye'nin, en büyük metropol kentlerinden ve dördüncü büyük şehri olduğunu ifade etti.
Artan nüfus, bina ve iş yeri sayısına rağmen yangın oranı düşen tek ilin Bursa olduğunu vurgulayan Doğan, bu başarının temelinde taviz verilmeden alınan önlemlerin, yapılan denetimlerin, halka verilen konferansların, stratejik konularda verilen personel eğitimlerinin ve vatandaşı bilgilendirmek için basılan broşürlerin yattığını bildirdi.
Hedeflerinin, binalarda ve diğer alanlarda çıkan yangınları en aza indirmek olduğunu belirten Doğan, "Bunu başardığımıza inanıyorum. 17 farklı bölgede acil müdahale istasyonları kurarak, muhtemel olaylara anında müdahale ediyoruz. Son iki yılın örneğini verecek olursak, yangın olaylarında 2011'de 2010 yılına nazaran düşme olmuştur. 2010 yılında 941 olan yangın sayısı, artan faktörlere rağmen 2011 yılında 850'ye düşmüştür" dedi.
Yangınlara müdahalede salt tecrübenin yeterli olmadığını, personelin akademik bilgilerle de donatılması gerektiğine inandıklarını söyleyen Doğan, söz konusu eğitimin de bu çerçevede düzenlendiğini ifade etti.
Doğan, "Personeli en iyi şekilde eğiterek, yangın olaylarına müdahaleyi bilinçli hale getirmek, can ve mal kaybını en aza indirgemek istiyoruz. Son 5 yıl içerisinde, mesleğimizi ilgilendiren 35 denekte eğitimler tamamlandı. Karayolunda seyreden tanker patlamalarına yönelik eğitimlerimiz de devam edecek" diye konuştu.
Beşevler yerleşkesindeki seminere, TMMOB Makine Mühendisleri Odasında görevli Makine Mühendisi Mehmet Dağ ile itfaiye personeli katıldı.
- BURSA
Son Dakika › Yerel › 'Artan Nüfus ve Ve Binaya Rağmen Yangın Oranı Düşen Tek İl Bursa' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?