Artık Sıcak Bir Evde Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Artık Sıcak Bir Evde Yaşayacak

Artık Sıcak Bir Evde Yaşayacak

Yunusemre Belediyesi, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde zor koşullar altında hayatını sürdürmeye çalışan 69 yaşındaki Medine Çakan’a sahip çıktı.

05.04.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde zor koşullar altında hayatını sürdürmeye çalışan 69 yaşındaki Medine Çakan'a sahip çıktı. Bir yorgan ve yastığı dışında bir şeyi olmayan ve rutubetli bir evde yaşam mücadelesi veren Medine Çakan'ın yüzü Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile güldü. Ekipler, hayırsever bir işadamının da katkılarıyla Çakan'ın evinin eşyalarını temin etti ve yaşlı kadının oturulmaz haldeki evinde de tadilat çalışmalarına başladı.

Yunusemre Belediyesi ilçede kimsesiz vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, belediyeye müracaat eden ve Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde tek başına yaşam mücadelesi veren Medine Çakan'a da yardım elini uzattı. Eşyasız evde hayatını sürdürmeye çalışan 69 yaşındaki yaşlı kadın, Yunusemre Belediyesi'ne müracaat ettikten kısa bir süre sonra eşyaya kavuştu. Yaşlı kadın, artık daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşayacak.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİ

Manisa'ya bir ay önce taşındığını belirten Çakan, "Oğlum cezaevinde, eşim vefat etti. Manisa'ya 1 ay önce Burdur'dan taşındım. Yaşlılık maaşım da il değişikliği yaptığım için kesintiye uğradı. Yunusemre Belediyesi'ne yardım için müracaat ettikten kısa bir süre sonra ekipler evime eşya getirdi sağ olsunlar. Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi ve devletimizden Allah razı olsun" dedi.

BİR YORGAN VE YASTIĞI VARDI

Yaşlı kadını ziyaret eden Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Mustafa Süzer, Medine Çakan'ın sıkıntılarını gidermekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bir yorgan ve bir yastığı ile eşyasız ve kimsesiz bir şekilde evinde kalan Medine Annemizin bizim müdürlüğümüze talebinin ardından bizler de gerekli işlemlerimizi yaptık. Medine Annemizin evinin bakımını tadilatını yapıp, eşyalarını alacağız. Elimizden geldiği ölçüde yardımda bulunacağız. Hastalığıyla ilgili olarak da hastaneye götürerek bakımının yapılmasını sağlayacağız. Sosyal güvencesinin bağlanması için gerekli işlemlerde bulunacağız" diye konuştu.

Süzer, Medine Çakan'a evindeki tüm eksikliklerin giderileceğini belirtirken neler yapılacağını da ev gezdirerek anlattı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Süzer, vatandaşlara da çağrıda bulunarak evlerinde bulunan ikinci el eşyaların Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne ulaştırılmasını istedi. Süzer gelen eşyaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Artık Sıcak Bir Evde Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement