Artvin"de "2. Kariyer Günü" Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Artvin"de "2. Kariyer Günü" Etkinliği Düzenlendi

Artvin"de "2. Kariyer Günü" Etkinliği Düzenlendi

Artvin'de, "2. Kariyer Günü" etkinliği organize edildi.

18.12.2013 17:27  Güncelleme: 10:58

Artvin'de, "2. Kariyer Günü" etkinliği organize edildi.

Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) işbirliğinde, AÇÜ Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, AÇÜ Rektör Yardımcısı Aydın Tüfekçioğlu, Artvin Çalışama ve İş Kurumu Müdürü Cevdet Ertürk, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, PTT Başmüdürü Recep Doğan, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Temiz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel ve davetliler katıldı.

Ertürk, burada yaptığı konuşmada, kentte faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile çalışma hayatına yeni atılacak eğitimli ve nitelikli gençleri buluşturarak gençlerin sektörler, firmalar ve İŞKUR hakkında bilgi sahibi olmasına ve iş bulmalarına aracılık etmeyi amaçladıklarını söyledi.

İŞKUR'un, işsizlik sorununun temelini teşkil eden mesleksizlik sorunuyla mücadele ettiğini ifade eden Ertürk, "İşsizliği minimize etmek için yoğun çaba sarf ettik. 2013 yılı itibariyle Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında hazırlanan projelerden faydalanan işsiz sayısı 3 bin 56'ya ulaştı. İşsizlere ve gençlere yönelik diğer önemli faaliyet ise İşbaşı Eğitim Programıdır. Bu programdan faydalanan kişi sayısı da 514'dür" dedi.

Etkinlikte, Vali Yardımcısı Almalı, İşbaşı Eğitim Programları ve istihdam kapsamlı kurslarıyla istihdama katkıda bulunan iş verenlerin temsilcilerine teşekkür belgesi sundu.

Ardahan Belediye Başkanı Köksoy ise katılımcılarla kariyer yolculuğunu paylaştı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'de '2. Kariyer Günü' Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement