Artvin Tanıtım Günleri" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Artvin Tanıtım Günleri" Etkinlikleri

İstanbul'daki etkinlikler kapsamında "Organ ve Kan Bağışı" konulu panel düzenlendi.

06.04.2014 11:37

İstanbul'da bu yıl ilk kez düzenlenen "Artvin Tanıtım Günleri" etkinliği kapsamında "Organ ve Kan Bağışı" konulu panel gerçekleştirildi.

Artvin Valiliği ile Artvin Dernekler Federasyonu'nun (ARDEF) organizasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile ile yapılan etkinlikler kapsamında, Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen panele, Artvin Valisi Kemal Cirit,  Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder, Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Kar, İstanbul'da faaliyet gösteren bazı dernek ve vakıf temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Panelde konuşan Vali Cirit, Artvin'de görev yapmanın onur ve gururunu yaşadığını belirterek, "Bu sosyal sorumlulukları Artvinliler'in farkını gösteriyor. Özellikle böyle anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini üstlenen Artvin Dernekleri Federasyonu başta olmak üzere katkısı bulunanları tebrik ediyorum" dedi.

Artvin'in Türk siyasetinde, ekonomisinde ve bürokrasisinde ciddi anlamda özgül ağırlığı olan bir il olduğunu belirten Cirit, "Biz Artvin'i İstanbul'da tanıtmak istedik. Niçin burada tanıtmak istedik. Hemşehricilik bilincinin yaygınlaşarak devam etmesini istiyoruz. Artvinli olup dışarıda yaşayan birçok hemşehrilerimiz var. Onlar bir araya gelsinler istiyoruz. Artvin'in muhteşem güzelliğine birçok insanımızda şahit olsun istiyoruz. İstanbul'da yaşayan Artvinliler'i doğup büyüdükleri memleketlerine yılda en az bir ayda olsa bekliyoruz" diye konuştu.

Panelde, İlahiyatçı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı ile çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapan doktorlar organ ve kan bağışı konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Panelin sonunda Metin Kar, Vali Cirit'e tanıtım günlerine katkılarından dolayı ahşap Artvin evi maketi verdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin Tanıtım Günleri' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement