Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası Gaziantep'te Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası Gaziantep'te Yapıldı

Kamil Ocak Spor Salonunda gerçekleşen şampiyonaya 9 ilden 326 sporcu katıldı.

30.12.2013 13:01

Gaziantep'te Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Bülbülzade Vakfından yapılan açıklamada, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü kapsamında Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Şehitkamil Belediyesi, Bülbülzade Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı ve İstikrar Spor Kulübü Derneği tarafından Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası düzenlendi.  Kamil Ocak Spor Salonunda gerçekleşen şampiyonaya 9 ilden 326 sporcu katıldı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alpaslan Ceylan, aba güreşlerine ilginin arttığını, bu tür organizasyonlarla daha fazla maç yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Bülbülzade Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Turgay Aldemir de güçlü yarınların bedenen ve zihnen güçlü nesillerle mümkün olabileceğine dikkat çekti. Hatay, Kahramanmaraş ve özelde de Gaziantep yöresine ait bu güreş türünün yaşatılması için çalıştıklarını ifade eden Aldemir, "Gaziantep tarihinde zor günler yaşadı ve bundan dayanışma ruhuyla kurtuldu. Ülkemiz birinci cihan harbinde yaşadığı zor günlerin benzerini yine yaşıyor. Bu zorlukları da hepimizin birliği ve beraberliğiyle aşacağız" ifadelerini kullandı.

Federasyon Başkanı Ceylan, şampiyonaya destek veren Turgay Aldemir, İstikrar Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Eminoğlu ve Şehitkamil Belediyesi Kültür Müdürü Remzi Yılmaz'a plaketi verdi. Dereceye giren sporculara ödülleri verildi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası Gaziantep'te Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement