Atatürk'ün Tarsus'a Gelişinin 91. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Tarsus'a Gelişinin 91. Yıldönümü Kutlandı

Atatürk\'ün Tarsus\'a Gelişinin 91. Yıldönümü Kutlandı

Atatürk'ün Mersin'in Tarsus ilçesine gelişinin 90. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

17.03.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk'ün Mersin'in Tarsus ilçesine gelişinin 90. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Törene Kaymakam Hasan Göç, Garnizon Komutanı Albay Abdülkadir Yavuz, Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy,İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy,Kardeş Şehir Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Langen eski Belediye Başkanı Diether Pithan siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, meslek odası başkan ve yöneticileri, muharip gaziler, Kuvai Milliyeciler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören, Atatürk'ün kente geldiği Atatürk Treni'nin vagonundan temsili olarak Atatürk'ün inmesiyle başladı. Kaymakam Hasan Göç, Garnizon Komutanı Albay Abdülkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer protokol mensupları, Muharip Gaziler ve Kuvayi Milliyeciler çiçeklerle karşıladı.

Ardından kortej, önde Atatürk'ün posterini taşıyan gazilerin ardından belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Cumhuriyet alanına kadar yürüdü.

Cumhuriyet alanındaki tören Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okunmasıyla devam etti.

Bir öğrencinin şiirini okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi gösterisini sundu.

Buradaki topluluk hep beraber Atatürk'ün gelip gezdiği Şelale'ye geçti. Şelale'de katılımcılara marul, kısır ve ayran ikram edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Tarsus'a Gelişinin 91. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement