Atatürk'ün Taşucu'na Gelişinin 86. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Taşucu'na Gelişinin 86. Yılı Kutlandı

Atatürk\'ün Taşucu\'na Gelişinin 86. Yılı Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Beldesine gelişinin 86.yıl dönümü, Atatürk Anıtı ve Atatürk Evi'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

15.05.2012 14:34

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Beldesine gelişinin 86. yıl dönümü, Atatürk Anıtı ve Atatürk Evi'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'ndaki tören, Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş tarafından anıta çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Atatürk Evi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Açıkbaş, Mustafa Kemal'ın 4 defa beldelerine geldiğini belirterek bundan onur duyduklarını söyledi. Atatürk'ün tarım reformunu bu bölgeden başlattığını ifade eden Açıkbaş, şöyle konuştu:

"Atatürk, Taşucu' nu baba ocağı Selanik'e çok benzetmiştir, onun için burada bir yalı yaptırmak istemiş ve Avusturaya'lı bir mimara projesini çizdirmesine rağmen ömrü yetmemiştir. İşte biz Mustafa Kemal'in hayatını geçirmeyi düşündüğü bir memlekette yaşıyoruz. Yaşadığımız cennet mekanın değerini bilmeliyiz. Öncelikle Atatürk Evi'nin beldemizde yapımından dolayı geçmişte emeği geçen Arslan Eyce'ye, Taşucu eski Belediye Başkanları Emin Güleç ve Ali Şahin'e de teşekkür ediyorum. Yapmak gerekiyor ama bakmak esastır, bizde bakımına devam ediyoruz."

Öğrencilerin halk oyunları ve tiyatro gösterileriyle devam eden program Turaç Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi açılışı ile son buldu. Programa, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ın yanı sıra öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Taşucu'na Gelişinin 86. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement