ATO Yönetim Kurulu Üyesi Özel'in Diploma Sevinci - Son Dakika
Yerel

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Özel'in Diploma Sevinci

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Özel\'in Diploma Sevinci

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Programı’nı başarıyla tamamlayarak diplomasını aldı.

11.06.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Programı'nı başarıyla tamamlayarak diplomasını aldı. Ailesiyle birlikte katıldığı törende duygu dolu onlar yaşayan Özel'e diplomasını, ATO Başkanı Atila Menevşe verdi.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleşen yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin mezuniyet törenine; AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ATO Başkanı Atila Menevşe, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında enstitü müdürleri adına bir konuşma yapan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gök, Çukurova Üniversitesi'nin kurulduğu günden itibaren çok sayıda yüksek lisans ve doktora mezunu verdiğini söyledi. Gök, "1982 yılından itibaren Fen Bilimleri Enstitüsü 7 bin 342 yüksek lisans, bin 736 doktora; Sağlık Bilimleri Enstitüsü 462 yüksek lisans, 310 doktora; Sosyal Bilimler Enstitüsü ise 4 bin 672 yüksek lisans, 459 doktora mezununu kamu ve özel sektör hizmetine kazandırmıştır" dedi.

"DÜŞMEK DEĞİL, AYAĞA KALKMA CESARETİNİ YİTİRMEK SİZLERİ ENDİŞELENDİRSİN"

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, bu yıl Çukurova Üniversitesi'nden toplam 515 öğrencinin yüksek lisans ve doktora diploması aldığını söyledi. Üniversiteleri "bilginin üretildiği kaynak" olarak tanımlayan Kibar, şunları söyledi:

"2015-2016 öğretim yılında enstitülerimizden 364'ü yüksek lisans, 151'i doktora olmak üzere toplam 515 öğrencimiz diplomalarını almaya hak kazandılar. Bilginin üretildiği ana kaynak olan üniversiteler, toplumun bilimsel araştırma ve yüksek nitelikli insan gücü gereksinimini kazandırmak için kurulmuştur. Ayrıca, üniversiteler bilimsel araştırma yapmak, ürettikleri değerleri ve kültürünü tanımak, bilgi üretmek gibi çok geniş görev yetki ve sorumluluklara sahip olan kurumlardır. Her alanda toplum yaşamı ile iç içe ve yan yana olan üniversiteler, eğitim sisteminin en üst kademesinde yer almaktadır. Siz öğrencilerimiz, bugün üniversiteden lisansüstü diplomalarınızla mezun oluyorsunuz. Yaşamınıza sorgulayan, araştıran ve düşünen kişiler olarak devam ediniz. Zorluklardan yılmayınız. Yaşam mücadelenizde düşmek değil, ayağa kalma cesaretini yitirmek sizi endişelendirsin."

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilerin diplomaları dağıtıldı. Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Programı'nı başarıyla tamamlayan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, diplomasını ATO Başkanı Atila Menevşe'nin elinden aldı. Özel, diploma sevincini eşi ve oğlu ile paylaştı.

DARISI DOKTORA DİPLOMASINA

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, diplomasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirtti. Özel, "Adana Ticaret Odası Başkanımız buraya kadar geldi, diplomamı kendisi verdi. Bizleri onurlandırdı. Kendisine buradan da teşekkür ederim.

Yüksek lisans programı bizlerin bilgi birikimlerimizin daha üst düzeylere çıkmasını sağlamaktadır.Yüksek Lisans diplomamızı da aldık. Darısı doktora diplomamızı almaya" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ATO Yönetim Kurulu Üyesi Özel'in Diploma Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement