Avrasya Üniversitesi Büyükşehirlere Uzman Yetiştirecek - Son Dakika
Yerel

Avrasya Üniversitesi Büyükşehirlere Uzman Yetiştirecek

Avrasya Üniversitesi Büyükşehirlere Uzman Yetiştirecek

Avrasya Üniversitesi "Yerel Yönetimler ve Şehircilik" ve "İnsan Kaynakları ve Kariyer Yönetimi" yüksek lisans programlarını açtı.

14.08.2013 17:09

Avrasya Üniversitesi "Yerel Yönetimler ve Şehircilik" ve "İnsan Kaynakları ve Kariyer Yönetimi" yüksek lisans programlarını açtı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Avrasya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Sirkeci, bölgedeki büyükşehirlerde ve yerel yönetimlerde uzman kadro ihtiyacı ortaya çıktığını belirterek Avrasya Üniversitesi olarak talepler doğrultusunda bu ihtiyaçları karşılayacak uzman kadronun yetiştirilmesine talip olduklarını söyledi. Sirkeci "Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak şu anda yedi yüksek lisans programı yürütmekteyiz. Bunlara ilaveten iki yeni yüksek lisans programının hazırlıklarını tamamladık YÖK'e sunduk. Bunlardan bir tanesi 'Yerel Yönetimler ve Şehircilik' tezli ve tezsiz yüksek lisans programı diğeri ise 'İnsan Kaynakları ve Kariyer Yönetimi' tezli ve tezsiz yüksek lisans programı bunların dışında birde 'İşletme' doktora programı hazırladık" dedi.

Yerel Yönetimler'in özellikle son yıllarda Büyükşehir Belediyeciliği'nin başlaması ile birlikte önem kazanmış bir alan olduğunu kaydeden Sirkeci "Trabzon da 2012 yılının sonunda çıkarılan kanunla büyükşehirler listesine eklendi. Bununla beraber Karadeniz bölgesindeki büyükşehirler ve yerel yönetimlerde belli bir uzman kadro ihtiyacı ortaya çıktı. Bizim bu programımızda 'Yerel Yönetimler ve Şehircilik' programında daha çok belediyelerin, yerel yönetimlerin ihtiyacı olan uzmanlaşmış kadrolar yetiştirilecektir. Bu bölümlere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin dört yıllık bölümlerinden mezun olan herkes başvurabilir ve istihdam konusunda da belli bir talebin olduğu kamuoyunda da bilinmektedir. Avrasya Üniversitesi henüz ikinci yılında olmasına rağmen şu anda açmış olduğumuz yüksek lisans programlarına yoğun bir ilgi var. Yüksek lisansta kayıtlı öğrenci sayımız 500 ulaşmıştır. Biz yine yerel yönetimle şehircilikle birlikte insan kaynakları ve kariyer yönetimi programlarına da yeterli başvurunun olacağını görüyoruz.Yoğun talepleri göz önün de bulundurarak bu bölümleri açıyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrasya Üniversitesi Büyükşehirlere Uzman Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement