Avrupa Birliği Projesi ile 'Demokrasi' Filme Çekiliyor - Son Dakika
Yerel

Avrupa Birliği Projesi ile 'Demokrasi' Filme Çekiliyor

Avrupa Birliği Projesi ile \'Demokrasi\' Filme Çekiliyor

Türkiye, İzlanda ve Polonyalı gençler Avrupa Birliği Gençlik Demokrasi Projesi çerçevesinde demokrasiyi filme çekiyor.

13.03.2012 11:11

Türkiye, İzlanda ve Polonyalı gençler Avrupa Birliği Gençlik Demokrasi Projesi çerçevesinde demokrasiyi filme çekiyor.

Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, Muş Genç Birikim Derneği'nin Türk Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 'demokrasiyi filme çekiyoruz' isimli Avrupa Birliği Projesi çerçevesinde Fethiye'ye gelen İzlanda, Polonya ve Türkiye'den 25 genç demokrasi ve insan hakları ile ilgili çalışma yaparak kısa film çalışmaları gerçekleştiriliyor. Sevi Classic Butik Otel'de gruplar halinde çalıştaylar gerçekleştiren Türk, İzlanda ve Polonyalı gençler, kendi kültürlerini yansıtarak, demokrasi ve insan hakları ile ilgili ülkelerinin gelişmelerini aktarıyorlar.

10 aylık proje kapsamında, Türkiye, İzlanda ve Polonya'da 'demokrasiyi filme çekiyoruz' konulu çalışma ile kısa metrajlı filmler çekecek olan gençler, çalıştaylarda hazırladıkları senaryoları uygulamaya koyup, bir birleri ile tartışmaya da açıyor.

10'u bayan 15'i erkek Türkiye, İzlanda ve Polonyalı gençler, kısa sürede kaynaşırken, FETAV Müdür ve Fethiye Belediye Meclis Üyesi Dilek Dinçer, proje hakkında bilgiler aktarıp, "Tüm üyeler Fethiye'de kültürler arası diyaloğu güçlendiriyorlar. Her grup kendi ülkelerindeki demokrasi ve insan haklarını ortaya koyuyor. Beş grup da kısa film çekimi gerçekleştireceklerdir" dedi.

İzlandalı Lakmali Perern (15), "Ülkemizdeki demokrasi anlayışını anlatmakta olduğumu bu projeye katılmaktan çok mutluyum" diyerek, "İlk kez Türkiye'ye geldim. Çok güzel bir ülke. Burayı kısa sürede sevdim. Türk gençlerini ve başka ülke gençlerini proje nedeniyle tanıdım. Tatil için ailemle yine gelmek istiyorum" dedi.

Polonyalı Damiam Maciqy (21) ise Türkiye'ye ilk kez geldiğini, havanın çok güzel ve sıcak olduğunu söyleyerek, "Otostop ile yine gelip gezmek istiyorum. Türkiye'de demokrasi ve insan hakları gelişiyor. Ancak Türkiye'de çok güçlü bir ordu olduğunu biliyorum. Bu ordu azaltılmalıdır" dedi.

Proje Koordinatörü Barış Özcan ise projenin detayları hakkında bilgiler aktarıp, "Bu proje Avrupa Birliği Demokrasi Projesi'dir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Birliği Projesi ile 'Demokrasi' Filme Çekiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement