Avrupa Erkekler Hokey Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Avrupa Erkekler Hokey Şampiyonası

Malatya'da düzenlenecek Avrupa Erkekler Hokey Şampiyonası'nın hazırlıkları tamamlandı.

14.02.2012 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da düzenlenecek Avrupa Erkekler Hokey Şampiyonası'nın hazırlıkları tamamlandı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Sadi Fındıklı, şampiyonanın gerçekleştirileceği Yeşiltepe Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Erkekler Salon Hokeyi Şampiyonası için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Şampiyonanın Malatya'da gerçekleştirilmesinde en önemli etkenin, Malatya'nın gururu, Türkiye şampiyonluklarının abonesi Anadolu Ateşi Spor Kulübü olduğuna dikkati çeken Fındıklı, 2011 yılında Türkiye şampiyonu olan bu spor kulübünün hokey erkek takımının Avrupa şampiyonasına katılma hakkı elde ettiğini belirtti.

Malatya'da önümüzdeki cuma başlayacak şampiyonanın aslında Avrupa'da yapılması gereken bir şampiyona olduğunu ifade eden Fındıklı, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan'ın da girişimleriyle şampiyonanın Malatya'da düzenlenmesinin sağlandığını anlattı. Fındıklı, Avrupa Hokey Federasyonu'na gerekli başvuruların da yapıldığını ve olumlu yanıt geldiğini hatırlattı.

Şampiyona için salon olarak Yeşiltepe Spor Salonu'nu gösterdiklerini dile getiren Fındıklı, salonda şampiyona için bazı düzenlemeler yaptıklarını anlattı. Yeşiltepe Spor Salonu'nu uluslararası müsabakalar yapılacak düzeye getirdiklerini vurgulayan Sadi Fındıklı, salonun birçok yerini elden geçirdiklerini, bunun için 60 bin lira harcadıklarını bildirdi.

İlave tadilatlar yaptıklarını söyleyen Fındıklı, 40 koltuklu bir protokol tribünü, basın tribünü ilave ettiklerini, saha zemininin çizgilerini iptal ettiklerini, sahada yalnızca hokey çizgileri olduğunu belirtti.

Tüm soyunma odaları, tuvaletler ve duşların da elden geçirildiğini anlatan Fındıklı, odalara halı kapladıklarını, salona kafeterya eklediklerini kaydetti.

-Şampiyonanın programı-

Şampiyonanın açılışının cuma günü saat 09.00'da yapılacağını ifade eden Fındıklı, "İrlanda'dan Three Rock Rovers, Türkiye'den Anadolu Ateşi Spor Kulübü, Finlandiya'dan Abc Team, Norveç'ten Sagene, Gürcistan'dan Batumi, Bulgaristan'dan da Lokomotiv 1929 isimli takımlar şampiyonaya katılacak" dedi.

İlk karşılaşmanın 10.30'da başlayacağını bildiren Fındıklı, şampiyonanın 19 Şubat Pazar günü saat 12.50'de başlayacak karşılaşmayla sona ereceğini söyledi.

Anadolu Ateşi Spor Kulübü'nden şampiyonluk beklediklerini kaydeden Fındıklı,

"Çıtayı onlar yükseltti. Bizi şampiyonluklara alıştırdılar. Avrupa şampiyonasında ev sahibi olmanın avantajını kullanarak şampiyon olmalarını bekliyoruz" dedi.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa Erkekler Hokey Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement