Avukata Mahkemeden Tokat Cezası - Son Dakika
Yerel

Avukata Mahkemeden Tokat Cezası

Avukata Mahkemeden Tokat Cezası

İzmir Barosu avukatlarından Ahmet Özbay bir duruşma çıkışında kendisiyle tartışan kadına tokat attığı iddiasıyla yargılandığı davada 1250 lira para cezasına çarptırıldı

10.04.2011 12:10

İzmir Barosu avukatlarından Ahmet Özbay bir davanın duruşması çıkışında karşı taraftan kendisiyle tartışan kadına tokat attığı iddiasıyla yargılandığı davada 1250 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Ahmet Hekimoğlu, cezayı ertelemedi.

Olay, bir yıl önce İzmir Adliyesi'nde 4'üncü katta meydana geldi. Avukat Ahmet Özbay, müvekkili Müge Koç'un, T. A. 'ya karşı İzmir 11'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açtığı tazminat davasının duruşmasına girdi. Duruşma bitiminde, 47 yaşındaki T. A. ididaya göre koridorda yürüyen avukat 32 yaşındaki Ahmet Özbay'ın arkasından, "Avukat bey ben mağdur oldum, günahsız olduğum halde karşı tarafı nasıl savunursunuz, beni buralara getirdiniz. Sizin Allahınız yok mu" diye seslendi. Bunun üzerine çıkan tartışmada avukat Ahmet Özbay, iddiaya göre T. A. 'ya tokat attı. Alsancak Devlet Hastanesi'ne gidip rapor alan T. A. savcılığa başvurup, avukat Ahmet Özbay'dan şikayetçi oldu.

Olayı soruşturan savcı, avukat Ahmet Özbay'ın 'basit yaralama' suçundan 1-3 yıl arasında hapis cezası ile yargılanması istemiyle dava açtı. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz yargılanan avukat Ahmet Özbay ile avukatları katıldı. Son duruşmada tanık olarak dinlenen Avukat Mustafa Tekin ifadesinde, meslektaşı Ahmet Özbay'ın bir kadınla tartıştığını, ancak tokat attığını görmediğini söyledi.

Avukat Ahmet Özbay da ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Özbay, "Tokat atmadım. Davacı hasta birisidir. Tarafıma duruşma salonunda hakaret etti. Mahkeme salonundan çıktıktan sonra beni baro odasına kadar izleyip, küfretti. Psikolojik rahatsızlığı olduğu için kendi kendini yaraladığını düşünüyorum. Ben vursam ayağa kalkamaz. Ben askerliğimi komando olarak yaptım. Kendi kendine zarar verdi. Saçını başını çekti. Suçsuzum, beraatimi istiyorum. Bir şahsın iftira atmasıyla birinin ceza alması hukuk kurallarına aykırıdır" dedi.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın suçu işlediğinin rapor, tanık beyanları ve tüm dosya kapsamına göre anlaşıldığını belirterek cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Hakim Ahmet Hekimoğlu, sanığın karşı taraf ile karşılıklı davaya girdiklerini, avukat Ahmet Özbay'ın tepkili bir kişi olduğunun dosyadan anlaşıldığını vurguladı. Hakim Hekimoğlu, davacının sanığı takip ederek, "Sizin Allah'ınız yok mu?' dediğini, avukatlık yapan bir erkeğin sadece bu söz üzerine kadına tokat atmasının olağan görülmediğini, sanığın kasten yaralama suçunu işlediğinin delillerle anlaşıldığını dile getirdi. Mahkeme heyeti, yargılama sonunda avukat Ahmet Özbay'ı 1250 lira para cezasına çarptırdı. Ertelenmeyen para cezasının dört eşit taksitle birer ay arayla ödemesine, süresinde ödenmediği taktirde geri kalanın tamamının bir defada alınmasına karar verildi. Para cezası ödenmediğinde, hapse çevrileceği uyarısı da yapıldı.

Avukat Ahmet Özbay'ın avukatı, kararı temyiz edeceklerini belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Avukata Mahkemeden Tokat Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement