Ayancık'ta 500 Kestane Fidanı Toprakla Buluşturulacak - Son Dakika
Yerel

Ayancık'ta 500 Kestane Fidanı Toprakla Buluşturulacak

Ayancık Çevre Koruma Derneği (ÇEVDER) Başkanı Mukaddem Sarısoy, 250 kestane fidanının toprakla buluşturduklarını, 250 fidan dikimini de önümüzdeki dönemde yapacaklarını belirtti.

13.11.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayancık Çevre Koruma Derneği (ÇEVDER) Başkanı Mukaddem Sarısoy, 250 kestane fidanının toprakla buluşturduklarını, 250 fidan dikimini de önümüzdeki dönemde yapacaklarını belirtti.

Sarısoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak köylerinde kestane fidanı dikimine başladıklarını, ilk etapta Dibekli, daha sonra Yenikonak Otmanlı, son olarak da Büyükdüz köylerinde yaklaşık 10 hektar alanda 250 kestane fidanı dikimi yapıldığını söyledi.

Dikilen fidanların dernekleri tarafından temin edildiğini anlatan Sarısoy, "Fidan diktiğimiz arsa sahiplerinden hiçbir talebimiz bulunmuyor. Tek isteğimiz dikilen fidanların korunması ve bakımının yapılması. Diğer 250 kestane fidanının dikimine de devam ediyoruz" dedi.

İlçede fidan dikimini teşvik ederek çevrede doğaya kasıtlı veya kasıtsız verilen zararlara dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Sarısoy, "Fidan dikiminde katkı almamız ve başarılı olmamız durumunda ileride kestane ve kestane balı üretiminde artış sağlanarak ilçemize az da olsa ekonomik anlamda katkı sağlanması, bizleri mutlu edecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayancık'ta 500 Kestane Fidanı Toprakla Buluşturulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement