Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ata tohumlarından üretilen fideleri dağıttı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ata tohumlarından üretilen fideleri dağıttı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ata tohumlarından üretilen fideleri dağıttı
 Güncelleme: 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler'in Kurtuluş Mahallesi'nde yerli üretim fideleri vatandaşlara dağıttı. Çerçioğlu, yerli üretime sahip çıkmanın önemini vurgulayarak fide üretim kapasitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ata tohumlarından üretilen fidelerin dağıtımını Efeler'in Kurtuluş Mahallesi'nde kurulan Pazar'da yaptı.

Çerçioğlu ve CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin, Efeler'in Kurtuluş Mahallesi'nde yerli üretim fideleri, vatandaşlara dağıttı.

Yerli üretime her zaman sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerinin altını çizen Çerçioğlu, "Toprakta dışa bağımlılıktan kurtuluşumuzun yolu kendi milli değerlerimize, yani ata tohumlarımıza sahip çıkmaktan geçiyor. Şu anda 3 milyon olan fide üretim kapasitemizi 10 milyona çıkararak bu değerlerimizin daha fazla üretici tarafından üretilmesini sağlayacağız" dedi.

Fidelerden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, Çerçioğlu'na ata tohumlarına sahip çıktığı için teşekkür etti.

Büyük geçim sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen emekli vatandaşlar ise Ramazan ayında bile sofralarına et koyabilmenin zorluğunu yaşadıklarını belirterek kendilerine Halk Ege Et Marketleri'nde sağlanan indirim için teşekkür etti.

Kaynak: ANKA