Aydın'da Eğitim Hizmetleri Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Eğitim Hizmetleri Masaya Yatırıldı

Aydın\'da Eğitim Hizmetleri Masaya Yatırıldı

Aydın Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında İlçe Kaymakamları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda Aydın’ın eğitim durumu masaya yatırıldı.

24.02.2014 14:54

Aydın Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında İlçe Kaymakamları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda Aydın'ın eğitim durumu masaya yatırıldı.

İl Özel İdaresi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Erol Ayyıldız'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Halil Canavar, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın merkez ve ilçelerinde okullaşma oranları, derslikler, öğretmen ve öğrenci sayıları, başarı düzeyleri ile ilgili sayısal veriler içerikli sunum yaptı. İstatistiki bilgilerin ağırlıklı olduğu sunumda, ilk defa Aydın'da uygulanan ve diğer illere örnek olabilecek teknik çalışmaların da yapıldığı gözlemlendi. İlçeleri de kapsayacak şekilde hazırlanan karşılaştırmalı tablolarla öğrencilerin başarı durumları, devamsızlıkları, aldıkları takdir ve teşekkür ödülleri vb gibi bilgilere yer verildi. Ayrıca, Üniversite Yerleştirme ve Ortaöğretim Geçiş Sınavlarında Aydın ilinin başarı durumunun Türkiye ortalamasının üzerinde ve sıralamada ilk onda olduğu bilgisi verildi.

Vali Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin sunumundan sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Kaymakamlara sırayla söz verdi. Dile getirilen bina, araç, gereç ve branş öğretmeni ihtiyaçları ile yardımcı hizmet, güvenlik vb. talepleri not aldırdı.

Öğrencilerin başarı ve başarısızlık düzeylerinin detaylı olarak ele alındığı toplantıda, bazı yörelerde başarı oranlarının düşük olmasının en önemli sebeplerinden birisinin bölünmüş ailelerden kaynaklı olduğu, diğer bir sebebinde göç olaylarından kaynaklandığı belirtildi. Güvenlik önlemleri ile ilgili de, okul çevresinde uyuşturucu simsarlarının çocukları uyuşturucuya alıştırmak için her türlü yolu denedikleri ve bu konu da ortak hareket edilerek önlemlerin artırılması gerektiği, eğitim aynı zamanda iyi bir insan, iyi bir aile bireyi olmayı öğretmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan Vali Ayyıldız, Aydın'da emsallerine göre bir adım önde emeği geçenlere teşekkür etti ve bu tip toplantıların yararlı olacağına inandığını söyledi. Eğitimde kalite derslik sayısı değildir, insan kalitesini arttırmalıyız diyen Vali Ayyıldız, "İnsanı insan yapan özellikleri, bize ait değerleri öne çıkarmalıyız. Biz zayıf halkamız kadar güçlüyüz, yaşayan bir mekanizma kurduğumuzda her türlü yardım ve desteği vereceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Eğitim Hizmetleri Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement