Aydın'da Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Aydın\'da Yaz Kur\'an Kursları Başladı

Aydın Müftülüğü tarafından il genelindeki tüm camilerde her yıl düzenlenen "Yaz Dönemi Kur'an Kursları" merkez Beycamide yapılan törenle başlatıldı.

18.06.2012 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Müftülüğü tarafından il genelindeki tüm camilerde her yıl düzenlenen "Yaz Dönemi Kur'an Kursları" merkez Beycamide yapılan törenle başlatıldı.

Açılış törenine Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Kur'an Kursları Sorumlusu Mehmet Çok, il merkezindeki camilerde görev yapan din görevlileri ve 2 aylık kurs programına katılmak için başvuru yapan öğrenciler katıldı.

Yaz Kur'an Kursları'nın açılışını yapan İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, okulların tatil olduğu yaz aylarında öğrencilere Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğretmek için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarının açıldığını söyledi. Bu kursların Kur'an öğretimi ve din eğitimi alanındaki önemli bir boşluğu doldurduğunu belirten Kocaoğul, "Çocuklarımızın din eğitimi almak için yaz kurslarına devam ettiği dönem; kötü arkadaş edinme, sigara ve uyuşturucu kullanımına başlaması açısından hassas bir dönemdir. Bu dönemde öğrencilerin yaz kurslarına katılıp, iyi bir arkadaşlık ortamında Kur'an öğrenmekle meşgul olması, İslam ahlakını çocukluğun bu döneminde yaşamaya çalışması, onu hem bu hassas dönemde hem de hayatın ileriki yıllarında olumsuz alışkanlıklardan ve yanlış yollara sapmaktan alıkoyacaktır. Cami ve Kur'an Kurslarında yaz aylarında düzenlenen kursların önemli bir sosyal hizmet olduğunu söylemek de mümkün. Değişik okul ve aile çevresinden gelen çocuklar, cami ortamında Kuran ve dini bilgiler öğrenme amacı etrafında birbirleriyle kaynaşmakta, gençliğin erken döneminde birlik ve beraberlik örnekleri sergilemekteler" dedi.

"YAZ KURSLARI OKULLARIN ALTERNATİFİ DEĞİLDİR"

Geçtiğimiz yıllarda yaz kurslarına katılan öğrencilerin konuları tekrar etmek zorunda kalmaması için geçen yıllarda başlatılan kur sisteminin devam ettirileceğinin altını çizen Kocaoğul, "Yaz kurslarımız üç ayrı kur sistemi üzerinde devam edecek. Kur'an-ı Kerim okumayı hiç bilmeyen, az bilen ve iyi bilenlere seviyelerini geliştirmek için ayrı ayrı eğitimler verilecek. Böylece tekrarlamaların önü kesilerek, kursların daha faydalı olması sağlanacak. Hazırlanan kur sistemine göre birinci dönem 18 Haziran'da başlayan yaz kurslarımız 17 Ağustos tarihinde sona erecek. Günde 3'er saat olarak verilecek eğitimlerin ilk 2 saati Kur'an-ı Kerim öğrenme geriye kalanı ise dini bilgilere ayrılacak. Geçtiğimiz yıl kurslarımızı düzenlediğimiz sosyal aktivite ve yarışmalar ile daha cazip hale getirmeyi başarmıştık. Bu yılda kurslar arası çeşitli etkinlikler planlıyoruz. Şunu asla unutmayın Yaz Kur'an Kursları, okulların alternatifi değildir. Yaz kursları size okullarda öğrendiklerinizin üzerine ilaveler yapabileceğiniz, Kur'an ve dini bilgilerinizi geliştirebileceğiniz bir ortam sağlar" diye konuştu.

"ARKADAŞLARINIZI YAZ KURSLARINA DAVET EDİN"

Karnelerin dağıtılmasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrencilerin gözlerine yansıyan heyecanın kendisin çok mutlu ettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, "Bizlerin en büyük arzusu dinini iyi bilen, maneviyatı güçlü nesiller yetiştirmektir. Belki akademik olarak büyük başarılar elde edebilirsiniz. Makam olarak çok iyi yerlerde olabilirsiniz. Ancak hangi mevki ve makamda olursanız olun maneviyatı yüksek nesillerin yetiştirilmesi ülkemizin geleceği açısından önemli. Dinimizi ve Hz. Peygamberin hayatını öğrenerek; O'nun yaşamını kendisine rehber kılmanız bizleri mutlu eder. Güzel nesillerin yetişmesi ve bu güzel nesillerin Türkiye ve dünyanın yönetiminde söz sahibi olması bizlerin için büyük bir onur olur. Yaz tatilinde Kur'an ve dini bilgiler öğrenmenin yanında sizlere tavsiye edilen kitapları da bol bol okuyun. Ben burada daha büyük bir kalabalık görmek isterdim. Apartmanınızda ve mahallenizde birlikte oyun oynadığınız arkadaşlarınızı yaz kurslarına davet edin" şeklinde konuştu.

18.06.2012 12: 00: 33

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement