Aydın Ekonomi Zirvesi Bakan Zeybekci'nin Katılımı ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydın Ekonomi Zirvesi Bakan Zeybekci'nin Katılımı ile Başladı

Aydın Ekonomi Zirvesi Bakan Zeybekci\'nin Katılımı ile Başladı

Aydın Valiliği ve meslek örgütlerinin işbirliğiyle düzenlenen Aydın 1. Ekonomi Zirvesi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımı ile başladı.

11.10.2014 14:44

Aydın Valiliği ve meslek örgütlerinin işbirliğiyle düzenlenen Aydın 1. Ekonomi Zirvesi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımı ile başladı. Zirvenin açılışında konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'da yatırım yapmak isteyen herkese desteğe hazır olduklarını ve gereken desteği de vereceklerini ifade ettiler.

Aydın Ticaret Borsası Salonu'nda gerçekleştirilen zirve yoğun bir katılım ile başlarken, zirvede konuklara Aydın'ın yere4l ürünleri ikram edildi. Zirve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Vali Erol Ayyıldız'ın açılış konuşmaları ile başlarken ardından Ekonomi Bakan Yardımcıları sunum yaptı.

Aydın Valiliği, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ile Efeler Ziraat Odası'nın katkılarıyla düzenlenen zirvede ilk konuşmayı yapan Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın ekonomisinin yüzde 55'inin tarıma dayalı olduğunu ve bunda incir ve zeytinin öneminden söz ederken, yer altı ve yer üstü kaynaklarının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Uzun bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylık ve desteği sağlayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda Aydın'ın emin adımlarla yoluna devam ettiğini ve kalkınmasını sürdürdüğünü belirten Vali Erol Ayyıldız, gerek üniversite gerekse sivil toplum kuruluşları oda ve borsalarla ilin kalkınması için iş birliği içerisinde olduklarını ifade etti. Ekonomi zirvesinin Aydın'a hayırlı olmasını dileyen Vali Ayyıldız zirvenin düzenlenmesine katkı sağlayanlara da teşekkür etti.

Aydın ekonomi zirvesi devam ediyor. Aydın ekonomisi için büyük önem taşıyan tarım, enerji ve turizmin geleceği ele alınacak. Zirve devam ediyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Ekonomi Zirvesi Bakan Zeybekci'nin Katılımı ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement