Ayvalı'da Alabalık Tesisleri Artıyor - Son Dakika
Yerel

Ayvalı'da Alabalık Tesisleri Artıyor

Ayvalı\'da Alabalık Tesisleri Artıyor

Malatya'nın Darende İlçesi Ayvalı Beldesi'nde alabalık üretiminin arttığı bildirildi.

25.06.2013 15:36

Malatya'nın Darende İlçesi Ayvalı Beldesi'nde alabalık üretiminin arttığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Darende'nin Ayvalı Beldesi'nde Alabalık üretimi yapan müteşebbisleri yerinde ziyaret ederek, bilgi aldı. Akarsuların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Selvi, alabalık üretimi yapan üreticilerin zor şartlar altında milli hasılaya katkı sağladıklarını, alabalık üretiminin Ayvalı Beldesi'nde bundan sonraki yıllarda daha da artacağını dile getirdi.

Üreticiler ise pazarlama ve yem fiyatlarıyla ilgili karşılaştıkları sorunları Selvi ile paylaştı.

Darende'nin Aşağı Ulupınar Beldesi'ne de giden Ali Selvi, Arıcılık Sertifika Törenine katıldı.

Törene Selvi'nin yanı sıra; Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şevket Başyiğit, Aşağı Ulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz, Darende İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Aşağı Ulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz, "Konunun teorisini kurumlar, pratiğini çiftçilerimiz yapmaktadır. Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Darende İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve personellerine teşekkür ederim" dedi.

Tarımda ileri teknoloji kullanımının önemine değinen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, "Tarımsal hizmetler mevzuatı çerçevesinde inisiyatifimizi her zaman çiftçimiz lehine kullanmaktayız. Malatya'nın her ilçe, köy ve beldesinde siz üreticilerle birlikte olup faaliyetlere katıldıkça, çalışma azmimiz ve heyecanımız artmaktadır. Malatya'mızın dünyaya mal olmuş kayısısının yanı sıra tarımda çeşitliliği arttırmalıyız. Bu konuda Bakanlığımız sizlere yardımcı olacak. Köy ve beldelerde istihdam edilmek üzere Tarım Danışmanları göndermiştir. Bu arkadaşlarımız her zaman sizinle kurumlar arasında köprü vazifesi kuracaklardır. Arıcık kursuna başvurup belge almaya hak kazanan üreticilerimizi kutluyorum. Arıcılık için çok müsait olan bölgemizde üretimi arttırıp ürün yelpazemizi genişletmemiz için ilk adımı atmış bulunmaktasınız. Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

123 kursiyerin katılıp 90 kişinin belge almaya hak kazandığı kursta, Arıcık sertifikaları Selvi ve diğer yetkililer tarafından hak sahiplerine verildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalı'da Alabalık Tesisleri Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement