Ayvalık'ta Gmka Destekli Ayal Kütüphanesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Gmka Destekli Ayal Kütüphanesi Açıldı

Ayvalık\'ta Gmka Destekli Ayal Kütüphanesi Açıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Anadolu Lisesi'nin (AYAL) GMKA desteğiyle hayata geçirdiği, 'AYAL Akademi Kütüphanesi' önceki gün görkemli bir açılışla hizmete girdi.

04.10.2013 14:15

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Anadolu Lisesi'nin (AYAL) GMKA desteğiyle hayata geçirdiği, 'AYAL Akademi Kütüphanesi' önceki gün görkemli bir açılışla hizmete girdi.

Kısa adı; Z-Kütüphane olan, AYAL'ın Zenginleştirilmiş Kütüphanesinin sat 14.30'daki açılışında; Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Kurtuluş, Kazım İnce, İlçe Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin, İlçe Spor Müdür Vekili Ahmet Suyolcu, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Erol Sarıçam, Okul müdürleri ve veliler ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu. AYAL Akademi Kütüphanesi Projesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığının 'Okullar Hayat Olsun' Projesine uygun olarak planlandığı ve bu çerçevede okul kütüphanesinin Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) haline dönüştürüldüğü gözlenirken açılışta hazır bulunan minik öğrencilerin yeni kütüphanelerini çok beğendiklerini kaydetmesi dikkatlerden kaçmadı.

Projenin adının, okulun giriş bölümünü değiştirmeyi hedefleyen Ayal Akademi Projesinin bir parçası olması nedeniyle Ayal Akademi Kütüphanesi olarak isimlendirildiği vurgulandı. Söz konusu proje kapsamında; okulun giriş bölümüne sütunlarla bir başlık oluşturulduğu, giriş kapısından itibaren Türk ve Dünya düşünürlerinin mini büstlerinin yapılarak, kısa hayat hikayeleri ve özlü sözlerine yer verildiği gözlendi. Projenin hayata geçmesiyle, okula giriş yapan her öğrencinin kendini bir akademide gibi hissetmesinin planlandığının altını çizen Okul Müdürü Veli Tuncay, "Bu proje sayesinde okul kaliteli bir eğitim yuvası haline gelme konusunda önemli bir adım atılmıştır. Ayal Akademinin devamı niteliğindeki kütüphanenin modernizasyonu öğrencilerin velileriyle birlikte kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olacaktır" dedi.

PROJE AYVALIK'TA BİR İLK

AYAL Akademi Kütüphanesi'nin açılışında konuşan Okul Müdürü Veli Tuncay, Ayvalık'ta GMKA'nın destek verdiği okullar bazında ilk proje olduğunu kaydederek, "Bu yönüyle Ayvalık Anadolu Lisesi farklı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu proje sayesinde bölgemizde okul kütüphanelerinin yeniden gözden geçirilmeye başlanacağı kesindir. Örnek bir kütüphane modeli oluşturan bu proje diğer eğitim kurumlarına da model olacaktır. Proje 6 aylık bir sürede tamamlanmıştır" diyerek, böylesi bir projede kendilerine destek veren GMKA yetkilileriyle, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, eski Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Kaymakam Vekili Naif Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan bilen ve emeği geçenlere sonsuz şükranlarını sunmayı ihmal etmedi.

GMKA İzleme Uzmanları Semanur Aydoğan ve Onur Atılgan'ın da hazır bulunduğu açılışın ardından muhabirimize konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bundan yaklaşık 5-6 ay önce "Okullar Hayat Olsun" projesini başlattıklarını hatırlatarak, projenin üç ana bileşeni bulunduğu söyledi. Müdür Bilen, bunlardan birincisinin kütüphane ve bilgisayarlar üzerine kurgulandığını dile getirerek, kütüphanelerin genellikle okulların en üst katlarında, koridorların son bölümlerinde bulunduğunu ve birkaç raftan oluştuğunu ifade etti. Kütüphanelerin, velilerin ve öğrencilerin mümkün olduğunca rahat şekilde yararlanacağı, binaların en kolay ve rahat yerinde, sürekli kullanıma sunulacağı bir yerde olmasını istediklerini vurgulayan Bilen, kütüphane ve bilgisayarları bir araya getirdiklerini ve bu yerleri sürekli açık kalacak şekilde yeniden tasarladıklarını kaydetti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Gmka Destekli Ayal Kütüphanesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement