Bağımsız Haber Sen ve Bask Kütahya İl Temsilcisi Nevzat Çoban Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bağımsız Haber Sen ve Bask Kütahya İl Temsilcisi Nevzat Çoban Açıklaması

Bağımsız Haber Sen ve Bask Kütahya İl Temsilcisi Nevzat Çoban Açıklaması

Bağımsız Haber Sen ve BASK Kütahya İl Temsilcisi Nevzat Çoban bir basın açıklaması yaparak 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında çalışan PTT memurlarının fazla vergi ödediklerini savunarak eşitsizliğin giderilmesini istedi.

22.06.2012 17:04

Bağımsız Haber Sen ve BASK Kütahya İl Temsilcisi Nevzat Çoban bir basın açıklaması yaparak 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında çalışan PTT memurlarının fazla vergi ödediklerini savunarak eşitsizliğin giderilmesini istedi.

PTT çalışanı memurların durumlarının diğer memurlardan daha kötü olduğunu ileri süren Bağımsız Haber Sen ve BASK Kütahya İl Temsilcisi Nevzat Çoban, "Bizler Kütahya PTT'si gişe memurları ve dağıtıcı memurları olarak yıllardır haklarımıza tecavüz eden, kanımızı vampir gibi emen, dünyanın en adaletsiz vergi sistemini sizlere şikayet etmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız.

Öncelikle konuştuğumuz her kelimenin belgesi tüm kurumların maaş bordroları elimizde mevcut olup karşılaştırma yaptığımız diğer kamuda ki memur arkadaşlarımızın yanlış anlamamalarını rica ediyoruz. Memurun durumunun kötü ama PTT memurunun durumunun kötünün kötüsü olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

"PTT MEMURU VERGİ REKORTMENİ"

Nevzat Çoban açıklamasını şöyle sürdürdü: "Devlet memurlarında ortalama aynı maaşı alan A-B-C memurundan 50 TL gelir vergisi kesilirken neden PTT memurundan 450 TL gelir vergisi kesilmektedir? Kasım- Aralık ayında kesilen vergimiz asgari ücrete dayanmaktadır. PTT memurundan 450 TL vergi kesilirken, bizden 1,5 - iki kat fazla maaş alan Müdürlerimizden, Başmüdürlerimizden, Kamu Kurumları İl Müdürlerinden ve tepe noktadaki yöneticilerden nasıl oluyor da 50 TL vergi kesilmektedir?

Geçmişte cumartesi pazar, dini milli bayram günlerinde dahi aylık otuz günün otuzunda da çalıştırılan PTT memurları en yüksek alan devlet memuru iken şu an vergi sistemindeki bozukluklardan dolayı en az maaş alan memur konumuna gelmiştir ve de Türkiye'de en üst bürokratlardan dahi kat kat fazla vergi vererek Türkiye memur vergi şampiyonu vergi rekortmeni olmuştur. En az kazanan en çok vergi veren oluyor. Böyle bir sistem hangi ülkede vardır. Buna akıl sır ermesi mümkün değildir. Biz PTT, DDY, EÜAŞ, KİT memurları 399 sayılı KHK ile sözleşmeli olarak çalışan tüm hakları 657'ye tabi olan devlet memurlarıyız. Tüm Türkiye memurluğumuzu kabul ederken vergi sistemimiz kabul etmemektedir. Vergi sistemimiz diyor ki siz memur değilsiniz. O zaman biz işçi, miyiz neyiz onu söyleyin. Memur değilsek işçi olmalıyız. İşçi isek işçiler gibi maaş ikramiyesi, işçiler gibi 80 bin -100 bin TL emekli ikramiyesi vermeniz gerekir dediğimizde bu seferde siz 657 'ye tabisiniz memur olarak emekli olursunuz cevabı verilmektedir. Şayet Memur isek neden memur vergisinden vergilendirmiyoruz? İşçi isek neden ikramiye ve yüksek emekli tazminatı verilmiyor. İşçi vergisi öde memur emeklisi ol bu nasıl mantık. İşlerine geldi mi siz memursunuz işlerine gelmedi mi siz memur değilsiniz diyorlar. Kamu da çalışan ya memurdur ya da işçidir. Bize siz her ikisindensiniz denilmektedir. Bir canlı ya erkektir ya da dişidir. Lütfen gururumuzla oynanmasın. Yumurta: sarı tavuğun yumurtası, karatavuğun yumurtası diye ayrılmaz. Memur da sözleşmeli veya düz memur diye ayrılmaz. Cumartesi, pazar çalıştırdığın sözleşmeliye maaş farkı verirsen o zaman ayırabilirsin. Çok çalışana en az maaş vermek eşitlik adalet ilkesine uymaz."

"BAŞBAKANIMIZ POSTACINA SAHİP ÇIK"

Bağımsız Haber Sen ve BASK Kütahya İl Temsilcisi Nevzat Çoban, "Gelir vergisi adı A, B, C olan memurdan, müdürden 50 adı Postacı, Demiryolcu, EÜAŞ'çı KİT olan memurlardan 450 TL olamaz. 657'nin vergisi tabandan net ten 657/399 un vergisi tavandan brütten vb. açıklamalar kabul edilemez. Örnek bin TL kazançta 50, 2 bin TL'de 100,4 bin TL'de 200 TL gibi olmalıdır. PTT memurundan 25 yıllık memuriyet hayatı boyunca müdürlerimizden, başmüdürlerimizden kamu il müdürlerinden tepe noktasındaki yöneticilerden memurlardan onların ödediğinden fazlalık olarak 100 bin TL fazla vergi kesilmiştir. Kesilen bu fazla paranın PTT memuruna geri ödenmesi gerekmektedir. Hukuki olarak da haklarımızı arayacağız. Yılda yaklaşık 6 bin TL vergi veren PTT memurunu, vergi rekortmeni yapanlar, bizi bırakıp da yatları, katları, çoluk çocuğunun altlarında dahi sıfır cipleri olan büyük esnafların büyük bürokratların bizim 30 senelik ikramiyemiz olan 30 bin TL gibi bir rakamı bir gecede yaylada maylada bir gece kulübünde harcayıp da senelik gelir vergisinde bir yılda bir asgari ücret kadar para kazanamamış gösteren şirket sahiplerinin peşine düşmelidirler. Ölüyü diriyi bırakıp da gözü postacıya dikmemelidirler. Buradan garibanın yetimin hakkını yedirmem diyen Sayın Başbakanımıza sesleniyoruz. Sayın Başbakanımız, postacın cumartesi tam, pazar günü nöbet, dini bayramlarda da çalışmaktadır. Cumartesi çalışmamıza 9 TL yevmiye pazar günü nöbete 8 TL yevmiye alan kefalet sandığındaki yaklaşık 20 bin TL'lik paraları gasp edilen ne döneri ne iskenderi ne de1 TL başka geliri olmayan Türkiye'nin en çok çalışan en az kazanan ama en yüksek vergi veren vergi rekortmeni olan işlerine geldi mi memur işlerine gelmedi mi memur olmayan kit 399 memuruna gariban yetim biçare postacına sahip çık" diye konuştu.

(EFE)

22.06.2012 16: 42: 54

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağımsız Haber Sen ve Bask Kütahya İl Temsilcisi Nevzat Çoban Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement