Bağlar HEM'de Yılsonu Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bağlar HEM'de Yılsonu Etkinliği

Bağlar HEM\'de Yılsonu Etkinliği

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yılsonu etkinliğinde özellikle Semazen gösterisi büyüledi.

04.06.2016 19:29

Bağlar İlçe Kaymakamı Tolga Toğan ile İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Bağlar İlçesi Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen yılsonu etkinliğine katıldı. Etkinlikte özellikle semazen gösterisi ile eyvan grubunun seslendirdiği birbirinden güzel eserler büyük alkış aldı.
Etkinliğe, Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın yanı sıra İl Maarif Müfettişleri Başkanı Eyyup Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Metin Direk ve Aslan Özdemir, Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yasan, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Naif Keleş, Bağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Umut Akgün ile eğitimciler, kursiyerler ve veliler katıldı.

Halkoyunlar ve Şiir

Bağlar Halk Eğitimi Merkezi, Bağlar Aile Destek Merkezi ve ÇATOM kursiyerleri tarafından hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergiyi gezen Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan daha sonra Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonuna geçerek burada kursiyerler tarafından hazırlanan şiir ve halk oyunu gösterilerini izlediler.

"Çalışmalardan Dolayı Kendilerine Teşekkür Ediyorum"

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan, "Bağlar Halk Eğitimi Merkezi ve destekçi kurumlara bağlı kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarının titizlikle sergilendiğini gördük. Kursiyerlerimiz bu tür kursları bir stres atma ve sosyalleşme ortamı olarak görmektedir. Bu vesile ile bu merkezlerimiz çok büyük önem arz ediyor. Çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"Sanat İle Uğraşan İnsan, İnce Ruhlu Olmalıdır"

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise, "Bugün gezmiş olduğumuz sergide birbirinden güzel birbirinden maharetli eserler gördük. Kadın eli değince her şey daha güzel ve değerli oluyor. Sanat ile uğraşan insan, ince ruhlu olmalıdır. Çünkü sanatla uğraşan insan eseri en ince ayrıntısına kadar inceler. İnsanî ilişkilerinde de en ufak ayrıntısına kadar düşünmektedir. Birbirinden güzel eserleri sergileyen kursiyerlerimize, eğitmenlerimize, emeği geçmiş herkese gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Semazen, Eyvan Grubu Gösterisi

Etkinlikte; Halk Eğitimi Merkezi Okuma-Yazma Kursunda okuma-yazma öğrenen 65 yaşındaki Besile Böçkün adlı kursiyerin Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait Memleket İsterim adlı şiiri okuması büyük ilgi görürken, özellikle semazen gösterisi büyük alkış topladı. Etkinlik, Bağlar Halk Eğitimi Merkezi Eyvan Grubunun birbirinden güzel türküleri seslendirdiği sıra gecesinin ardından son buldu. Etkinliğe katılanlara çiğköfte ikramı yapıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bağlar HEM'de Yılsonu Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement