"Bakan Günay'a Yapılan Hakareti Kabul Etmiyoruz" - Son Dakika
Yerel

"Bakan Günay'a Yapılan Hakareti Kabul Etmiyoruz"

"Bakan Günay\'a Yapılan Hakareti Kabul Etmiyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir'in 90. kurtuluş yıl dönümünde düzenlenen kutlamalarda Bakan Günay'a yapılan hareketi kabul etmediklerini söyledi.

12.09.2012 21:20  Güncelleme: 09:35

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in 90. kurtuluş yıl dönümünde düzenlenen kutlamalarda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yapılan hareketi hangi siyasi görüşten olursa olsun kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aziz Kocaoğlu başkanlığında toplandı.

Kocaoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada şehit haberleri nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Tüm milletimizin başı sağolsun. Şehit olanlara da rahmet diliyorum" dedi.

Gündemde olan bir başka konunun da İzmir'in 90. kurtuluş yıl dönümünde yaşanan olayların olduğunu anlatan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Hepimizin inisiyatifi dışında yaşanan olaylar oldu. Sayın Bakan Ertuğrul Günay'a yapılan hareketi hiçbir zaman hangi siyasi görüşten olursa olsun kabul etmemiz mümkün değil. Ben daha önce açıklamada bulundum. Sayın Bakan'a Hükümet Konağı'na bayrak çekilmesi konusunda gösterdiği çabaya teşekkür ederek tansiyonu düşürmek ve 9 Eylül'e gölge düşürmemek için çaba gösterdik. İş hepimizin inisiyatifinden çıktı. Bu işe nokta koymak gerek. Sayın Bakan'a yapılan harekete bizim en ufak bir dahlimiz olmamasına rağmen bu konu yapılmak istendi. Bu konuya ne kadar erken nokta koyarsak hepimiz için o kadar faydalı olacağına inanıyorum."

Meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi sınırları içinde hazırlanan 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı da ele alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, çevre düzeni planı hakkında bilgi verdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, çevre düzeni planının daha önce belediye meclisinde ele alındığını, AK Parti Grubu'nun ret oyuna karşın kabul edildiğini hatırlattı.

Çakar, meslek örgütlerinin açtığı dava sonrası planın iptal edildiğini ve yeni düzenlemelerle mecliste görüşüldüğünü söyleyerek, "Mahkemenin iptal ettiği konularda gerekli düzenlemelerin yapılmadığını görüyoruz. Bu nedenle yine ret oyu kullanacağız" diye konuştu.

Planlara ilişkin önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

Muhabir: Efsun Yılmaz/ Binnaz Ersoy

Yayıncı: İbrahim Uyar - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bakan Günay'a Yapılan Hakareti Kabul Etmiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement