Bakımını Yaptığı Filin Yanına Gömülmek İstiyor - Son Dakika
Yerel

Bakımını Yaptığı Filin Yanına Gömülmek İstiyor

Bakımını Yaptığı Filin Yanına Gömülmek İstiyor

İzmir Kültürpark Hayvanat Bahçesine getirilen "Pak Bahadır" adlı filin, bakıcılığını üstlenen Özataman, yaşamını yitirdiğinde eski dostunun yanına gömülmek istiyor.

23.07.2014 12:15  Güncelleme: 12:14

İzmir Kültürpark Hayvanat Bahçesi'ne 1954 yılından Pakistan'dan getirilen "Pak Bahadır" adlı filin, 28 yıl boyunca bakıcılığını üstlenen Bahattin Özataman, yaşamını yitirdiğinde "can dostunun" İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki mazarının yanına gömülmek istiyor.

İzmir Kültürpark Hayvanat Bahçesi'nin 1954 yılından itibaren simgesi olan ve İzmirliler'in büyük sevgi duyduğu fil "Pak Bahadır" ölümünün ardından 7 yıl geçmesine rağmen İzmirliler ve sevenleri tarafından unutulmuyor.

Hayvanat bahçesinde 53 yıl boyunca beton zemin ve dar bir alanda yaşamını sürdürmek zorunda kalan ve İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın açılmasıyla rahat bir yaşam alanına kavuşması umulan "Pak Bahadır"ın, ölümünden kısa süre sonra sonra hizmete açılan doğal yaşam parkında oluşturulan anıt mezarı, ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri olmayı sürdürüyor.

Kültürpark Hayvanat Bahçesi'nde "Pak Bahadır"ın 28 yıl boyunca bakıcılığını üstlenen Bahattin Öztanman da eski dostunun mezarını düzenli olarak ziyaret edenler arasında bulunuyor.

Öztanman, "can dostum" dediği filinin mezarı başında yaptığı açıklamada, "Pak Bahadır" ile aralarında özel bir bağ bulunduğunu ifade ederek, emekli olduktan sonra da "can dostunu" yalnız bırakmadığını ve ayaklarında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle ameliyat edileceğinde operasyona davet edildiğini anlattı.

"Pak Bahadır"ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu aktaran Öztanman, "Son zamanlarında ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle çok acı çekiyordu. Mutlaka ameliyat edilmesi gerekiyordu ama uyanamadı. O gün yaşadığım acıyı anlatamam. Aradan 7 yıl geçti ama hala aynı acıyı yaşıyorum. 28 yılımı onunla birlikte geçirmekten mutluluk duyuyorum. Çok akıllı bir hayvandı. Beni dinler, söylediklerimi anlardı. Kapısından girer girmez kokumdan beni tanır, hortumuyla başıma öpücük kondururdu. Çocuklarımdan ayırmadım onu, Allah yattığı yerde rahat ettirsin. Öldükten sonra Pak Bahadır'ın yanına gömülmeyi istiyorum."

-"Pak Bahadır"

Pakistan'da 1948 yılında dünyaya gelen ve 1954'te Pakistan'dan İzmir'e getirilerek, Kültürpark Hayvanat Bahçesi'ne yerleştirilen "Pak Bahadır", yaşamının 53 yılını geçirdiği İzmir'de, kentin sevgilisi olmuştu.

İzmirlilerin duyduğu sevgiye rağmen yıllarca dönemin hayvanat bahçesi modelinde dar bir alan ve beton zeminde yaşamını sürdürmek zorunda kalan "Pak Bahadır", bu yaşam koşullarından dolayı ayaklarında oluşan rahatsızlığın giderilmesi için uzman bir heyet tarafından 21 Temmuz 2007'de ameliyata alınsa da yorgun kalbi bu operasyona dayanamadı.

Yaşamına 59 yaşında veda eden "Pak Bahadır", çok daha sağlıklı bir çevre kavuşturacak olması nedeniyle İzmirliler'in büyük heyecan duyduğu İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda defnedilerek, kendisi için anıt mezar oluşturulmuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakımını Yaptığı Filin Yanına Gömülmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement