Balıkesir Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri

Balıkesir Belediyesi\'nden Ramazan Etkinlikleri

Balıkesir Belediyesi, ramazan etkinlikleri kapsamında tasavvuf müziği konseri düzenledi.

22.07.2013 12:16

Balıkesir Belediyesi, ramazan etkinlikleri kapsamında tasavvuf müziği konseri düzenledi. Atatürk Parkı'ndaki konserde konuk sanatçı olarak sahne alan Ömer Faruk Özcan da yorumladığı ilahiler ile gönüllerde yer etti. Semazenlerin gösterisi ise büyük beğeni topladı.

Balıkesir Belediye Konservatuvarı Türk Tasavvuf Müziği sazlarının çaldığı konser, Buhürizade Mustafa Itri'nin segah makamındaki Salat-ı Ümmiye"si ile başladı. Ardından, sözleri Yunus Emre'ye, bestesi Ali Rıza Şengel'e ait "Canım kurban olsun" adlı, çok bilinen bir hüseyni tevşihe geçildi. Daha sonra Özcan, "Sevdim Seni Mabüdum" adlı hüzzam ilahiyi yorumladı. Ardından konuk sanatçı sırasıyla; "Şu benim divane gönlüm, Gece-gündüz döne döne, Ey rahmeti bol Padişah" adlı eserleri seslendirdi. Daha sonra muhayyer kürdi makamındaki "Uyan ey gözlerim, Ben yürürüm yane yane"; rast makamındaki, "Erler demine destur alalım, Allahümme Salli Alel Mustafa"; hüseyni makamındaki "Şu benim divane gönlüm, Bülbüller sazda, Afvet isyanım benim, Derman aradım derdime, Tevhid ettim dilimi" ve uşşak makamındaki "Allah Allah hüve rabbüna, Allah Allah şükran lillah" ilahilerini söyledi.

Konser sırasında semazenler tarafından sema gösterileri yapıldı. Konservatuvarın saz üstatlarının eşliğinde usta bir yorumla sunulan ilahilerin ardından sanatçı son olarak, Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerinden oluşan kısa bir program daha sundu. Beğeni ile izlenilen konser sonunda izleyiciler sanatçıyı ayakta alkışladı.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE NOSTALJİ RÜZGARI

Balıkesir Belediyesinin, "Ramazan Etkinlikleri 2013" programı kapsamında tasavvuf müziği konseri ile birlikte nostalji sineması da yer alıyor. Hafta içi günlerde yapılan ramazan etkinlikleri programı şöyle;

Her pazartesi ve salı akşamı Asri Mezarlık Şehitler Parkı'nda, çarşamba ve perşembe akşamı da Atatürk Parkı'nda "nostalji sineması" adıyla Türk sinema tarihinde iz bırakan Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hanım, Muhsin Bey, Züğürt Ağa, Gönderilmemiş Mektuplar adlı filmler gösterime sunulacak. Her cuma gecesi ise yine Atatürk Parkı'nda, Balıkesir Belediye Konservatuvarı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından tasavvuf müziği konseri verileceği bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement